SAMSUN (AA) - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) heyeti, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz'i ziyaret etti.

TKDK İl Koordinatörü Bülent Turan ile görevliler Davut Tüzüner ve Dilek Volkan, İkiz'i ziyaretlerinde, AB ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, IPARD Programı kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen "Leader Tedbiri Farkındalık Yaratma ve Yerel Halkı Harekete Geçirme Teknik Destek Projesi" hakkında bilgi verdi.

Turan, projenin Amasya, Çanakkale, Kastamonu, Denizli, Erzurum, Manisa, Ankara, Diyarbakır, Ordu ve Samsun olmak üzere 10 ilde uygulanacağını söyledi.

Proje ile lider yaklaşımına yönelik bilgilendirme, farkındalık yaratma ve yerel halkı harekete geçirme faaliyetleri yürütüleceğini anlatan Turan, her ilde yerel eylem grubu oluşturulması için en uygun iki alan belirleneceğini aktardı.

Lider yaklaşımının 30 yılı aşkın süredir Avrupa Birliği ülkelerinde uygulandığını belirten Turan, şöyle konuştu:

"Sorunların masa başında tespit ve çözümünden ziyade yerel aktörlerin kalkınma sürecine dahil olmasını sağlayarak oluşturulan yerel kalkınma stratejilerinin desteklenmesiyle kırsal alanın sorunlarının çözümüne katkıda bulunulacaktır. Projede görev alan uzmanlar, proje kapsamındaki tüm illerde kamu kurumları, meslek kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarına ziyaretlerde bulunuyor. Bu proje Samsun'da da Havza, Alaçam, 19 Mayıs, Ayvacık, Kavak, Salıpazarı, Asarcık, Ladik ve Yakakent ilçeleri arasından objektif kriterlere göre belirlenecek iki alanda uygulanacak."

Turan, Samsun'da projenin uygulanacağı alanların 27 Eylül'de Devlet Su İşleri 7. Bölge Müdürlüğü salonunda yapılacak toplantıda belirleneceğini kaydetti.

İkiz de uygulamaya konulan projenin yerel kalkınmanın sağlanması için önemli olduğuna dikkati çekerek, "Havza Belediyesi olarak projede yer almak için gerekli şartları yerine getirmek için çalışacağız. Türkiye olarak proje hazırlama ve yürütme konusunda kendimizi geliştirmeliyiz. Hazırlanan ve uygulamaya giren her proje toplum gelişmesi için önemli. İnşallah uygulanan bu proje bölgemiz için hayırlı olur." değerlendirmesinde bulundu.