SAMSUN (AA) - Samsun Turizm ve İş Adamları Derneği (SAMTİAD) Yönetim Kurulu üyeleri, Havza'da turizmle ilgili toplantı gerçekleştirdi.

SAMTİAD Başkanı Mustafa Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri, Kaymakamı Metin Yılmaz, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ve Havza Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkan Acar ile bir tesiste bir araya gelerek, ilçedeki otel ve turizm işletmeleri, mesire alanları, ilçenin tarihi ve doğal yerleri ile termal turizm hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Yılmaz Havza'nın kurtuluş mücadelesindeki yerine değinerek, "İlçemiz Atatürk'ün 18 gün kaldığı, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini attığı tarihi ve termal bir kent. Bu potansiyeli iyi değerlendirip Havza'yı turizm için önemli bir destinasyon haline getirmemiz lazım. Burada en büyük görev SAMTİAD'a ve bizlere düşüyor. Turizmin gelişmesi adına elimizden gelen desteği vereceğiz." dedi.

İkiz de ilçenin hızlı bir gelişim sürecine girdiğini belirterek, "Yakın zamanda hizmete girecek Termal Fizik Tedavi Hastanesi, temeli atılan Karadeniz'in en büyük tatil merkezi ve Havza Belediyesi olarak uygulayacağımız yeni projeler ile Havza, turizmden aldığı payı artırma konusunda iddialı. Tarihi, termal ve doğal zenginlikleri ile turizm altyapısı düzenlendikten sonra Havza, turizm acısından önemli bir uğrak noktası olacak." diye konuştu.

Acar ise bölgedeki potansiyelin harekete geçmesi ile Havza'nın gerçek manada çekim merkezi haline geleceğini dile getirerek, kendilerinin de bunun için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

Öztürk de Havza'nın konumu ile önemli bir yer olduğuna işaret ederek, "Havza tarihi, doğal, kültürel güzellikleri ve kaplıcaları ile ön plana çıkmış bir ilçemiz. Fakat bu potansiyelini daha iyi değerlendirecek altyapıyı maalesef oluşturmakta zorlanıyor. Sahip olduğu değeri daha iyi tanıtmak için SAMTİAD olarak üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz." ifadesini kullandı.

Yılmaz, İkiz, Acar ve SAMTİAD üyeleri, daha sonra ilçedeki turistik yerlerde incelemelerde bulundu.