SAMSUN (AA) - Havza Belediyesi, ilçe merkezindeki park, bahçe ve caddelerdeki ağaç ve süs bitkilerini yaprak biti ve karasinek ile mücadele kapsamında ilaçladı.

Belediye Başkanı Murat İkiz, ilaçlama çalışmalarının yaz dönemi boyunca periyodik aralıklarla devam edeceğini belirtti.

Ekiplerin ilçe merkezinde 17 mahallede bulunan 20 parkta ve caddelerde bulunan yaklaşık 100 bin ağaç ve süs bitkisinde ilaçlama yaptığını ifade eden Başkan İkiz, "Havaların ısınmasıyla ilaçlama çalışmalarımıza başladık. Bu çalışmalarımız yaz boyu devam edecek. Yapılan çalışmalarda doğaya ve insana zarar vermeyen ilaçların kullanımına dikkat etmekteyiz." diye konuştu.

İkiz, vatandaşlardan açık alanlara çöp atmamalarını da istedi.


- Havza'da dere ıslah çalışmaları

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (SASKİ) Kanalizasyon Daire Başkanı Muhlis Yeşilyurt, Havza'da devam eden dere ıslah çalışmalarını denetledi.

Üç ayrı dere yatağında yapılan ıslah çalışmalarını inceleyen Yeşilyurt, ziyaretler esnasında vatandaşlarla sohbet ederek taleplerini dinledi.

Yeşilyurt, Havza'da Hamza Deresi ıslahının tamamlandığını ve 11 nolu dere yataklarının ıslahlarında sona gelindiğini belirterek, "İnşallah yapılan bu çalışmalarla artık Havza sel riskinden kurtulmuş olacak. Özellikle 9 nolu dere yatağının ıslahı ile ilçenin bu bölümünde yaşayan vatandaşlarımız, hemen her yıl yaşanan su baskını sıkıntısından kurtulacak." dedi.

Havza'da yaklaşık 2 kilometrelik bir dere ıslahı çalışması yapılacağını belirten Yeşilyurt, "İlçede 3 dere yatağında yapılacak olan çalışmaların toplam maliyeti yaklaşık 3 milyon 600 bin lira civarında." ifadesini kullandı.

Yeşilyurt ve beraberindekilere SASKİ Havza Şube Müdürü Gürsan Şahin eşlik etti.