SAMSUN (AA) - Havza Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yıl başından bu yana uygulanan Havza'nın Eğitim Yıldızları Projesi'nin ödül töreni yapıldı.

Havza Milli Eğitim Müdürü Uğur Sağlam, Havza Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Toplantı Salonu'ndaki ödül töreninde yaptığı konuşmada, uzun bir eğitim öğretim yılının sonuna gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Havza'nın eğitim kalitesi olarak Samsun'da belirli bir noktaya geldiğini ifade eden Sağlam, "266 ortaokul içinde ilk 10'a 3 okulumuz girdi. Son iki yılda 81 İlde 81 Öğretmen Projesi kapsamında Sayın Cumhurbaşkanımızın yanına ilimizi temsilen Havza'dan öğretmenler gitmektedir. Bir öğretmen aldığı inisiyatif ve oluşturduğu sinerji ile Türkiye'yi değiştirir. Bence eğitimin yıldızları tüm öğretmelerimizdir." dedi.

Konuşmanın ardından Türk Halk Müziği konseri, işaret dili ile şarkı gösterileri ve proje kapsamında dereceye giren projelerin tanıtımları yapıldı.

Yapılan değerlendirmeler neticesinde Yenillikçi Eğitim Uygulama Örneği Gösteren Okul kategorisinde, Gidirli İlkokulu ve Ortaokulu, Değerler Eğitimi İle ilgili Uygulama Örnekleri kategorisinde Ortaklar İlkokulu, Mesleki Eğitim Uygulama Örnekleri kategorisinde Havza Mesleki Teknik Anadolu Lisesi (MTAL), Veli Eğitimi Uygulama Örnekleri kategorisinde Ortaklar İlkokulu, Anasınıfı Eğitimi Uygulama Örnekleri kategorisinde Şehit Recep Şahin MTAL, Eğitimde Teknoloji Kullanımı Uygulama Örnekleri kategorisinde Havza MTAL, Okul araç-gereç, sınıf ve Okul Bahçesi Uygulama Örnekleri kategorisinde Ilıca Ortaokulu, Sosyal ve Sportif Uygulama Örnekleri kategorisinde Şehit Recep Şahin MTAL ve Alternatif Ders Materyali Geliştirme Örnekleri kategorisinde Havza MTAL birinci oldu.

Tanıtımlar sonunda dereceye giren projelere ödülleri Havza Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Murat Özdemir ile davetliler tarafından verildi.