SAMSUN (AA) - Samsun'da ortopedik engelli bireylere tekerlekli sandalye basketbol eğitimi verilerek psikososyal rehabilitasyonlarının sağlanması için hazırlanan "Hayata Basket At" projesi kapsamında engellilere özel hazırlanan 7 tekerlekli sandalye dağıtıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce hazırlanan proje kapsamında engellilere 10 ay boyunca basketbol eğitimi verildi.

Eğitimlerini tamamlayan ve Medical Park Engelligücü Gençlik ve Spor Kulübü'ne yerleştirilen 7 engelliye, basketbol oynayabilmeleri için özel olarak hazırlanan 7 tekerlekli sandalye törenle dağıtıldı.

Kentteki bir otelde düzenlenen törende Samsun Valisi İbrahim Şahin, engellilerin birçok spor faaliyetinde başarılı olduğuna işaret etti.

Ampute futbol takımıyla birkaç kez maç yaptıklarını hatırlatan Şahin, şunları kaydetti:

"Bizi yendiler. Ampute takımımızdaki oyuncuların bir ayakları olabilir ama topu aldıklarında mutlaka gol atmadan dönmüyorlar. Basketbolda da engelli kardeşlerimiz aynı güzelliği ortaya koyacaklardır. Yani engellilerimiz spor faaliyetleri konusunda çok başarılı işler yapıyor. Özellikle ülkemizde son yıllarda engellilerle ilgili yapılan çalışmalar takdire şayan. Yıllar önce engelli çocuğu olan insanlar çocuklarını dışarı çıkarmamaya çalışırlardı. Şimdi ülkemiz bunları aştı. Gelişmiş ülkelerde neler yapılıyorsa ülkemizde de bunlar yapılıyor."