Samsun’da 10 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonrası yatağa mahkum olan Murat Balçık, kemençe ile hayata tutunuyor.
İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, 10 sene önce geçirdiği trafik kazası sonucu kardeşini kaybeden ve yatağa mahkum olarak yaşamını sürdüren 32 yaşındaki Murat Balçık’ı ve ailesini ziyaret etti. Trafik kazası sonrası 18 ay yoğun bakımda kalan Balçık, yaşadığı psikolojik durumdan ötürü hastaneye giderek tedavi olamıyor. İlkadım Belediyesi tarafından Kişisel Gelişim Uzmanı Ramazan Balkı tarafından psikolojik destek verilen Balçık, sıkıntılarının geçmesinin ardından hemen fizik tedaviye başlayacak. 18 ay yoğun bakımda kaldığını ve tedavi sürecinin ağır geçtiğini belirten Balçık, desteklerinden ötürü İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’a teşekkür etti.
Kemençe yapmayı dedesinden öğrendiğini belirten Balçık, kendi yaptığı kemençeyle Başkan Tok ve beraberindekilere Karadeniz türküleri çaldı. Kemençe çalmayı çok sevdiğini belirten Balçık, yıllarının bu uğraşla geçtiğini, kemençesini artık dışarı çıkarak açık havada çalmak istediğini söyledi.
Tedavi süresince her türlü desteğin verileceğini belirten Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "10 yıl önce geçirdiği elim trafik kazası sonucu kardeşini kaybeden ve 18 ay yoğun bakımda tedavi gördükten sonra yatağa mahkum kalan Murat kardeşimin yanında olmaktan dolayı duygulu ve gururluyum. Zor günler geçiren Murat Balçık kardeşimize manevi desteğimizi sürdürüyoruz. Hastaneye gidebilmesi için Kişisel Gelişim Uzmanı ile yapılan psikolojik destek seanslarını gerçekleştiriyoruz. İnanıyorum ki Murat kardeşim bu sıkıntısını atlatarak hastanede tedavisine başlayacak ve kısa süre sonra akülü arabası ile o çok sevdiği kemençesini evinin bahçesinde çalabilecek. Tüm desteklerimizi seferber etmeye hazırız ve edeceğiz. Allah Murat kardeşimize yardımcı olsun. Bu özel günde onun yanında olmaktan son derece onurlu, gururlu ve duyguluyum" diye konuştu.
(İHA)