Tokat Erbaa ilçesinde bir okulun bahçesinde üzerine kale direği devrilmesi sonucu hayatını kaybeden ortaokul öğrencisi Engin Erdoğan toprağa verildi.
Erbaa ilçesi Erek Mahallesi’nde bulunan Sağlık Meslek Lisesi bahçesinde hafta sonu yaşanan olayda, üzerine kale direği düşen Engin Erdoğan (15), ağır yaralı olarak kaldırıldığı Erbaa Devlet Hastanesi’nden Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne sevk edilmişti. Yoğun bakım servisinde tedavi görürken beyin ölümü gerçekleşen Erdoğan, dün hayatını kaybetmişti.
Yakup ve Bahar Erdoğan çiftinin 5 çocuğundan en küçüğü olan, Harun Yüksel Ortaokulu 8’inci sınıf öğrencisi Engin Erdoğan’ı son yolculuğunda sınıf arkadaşları ile çok sayıda vatandaş uğurladı. Hacı Süleyman Çakıcı Camisi’nde öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazı öncesinde baba Yakup Erdoğan ile ağabeyleri Tuncay ve Ahmet Erdoğan taziyeleri kabul etti.
Cenazeye Erbaa Kaymakamı Abdulkadir Demir, Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Aslan ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı. İlçe Müftüsü Mehmet Ceylan’ın öğle namazına müteakiben kıldırdığı cenaze namazı sonrasında Engin Erdoğan şehir mezarlığında toprağa verildi.
Basın mensuplarının soruları üzerine cenaze sonrasında açıklamalarda bulunan Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım, Erbaalılar olarak çok üzgün olduklarını belirterek, “15 yaşındaki bir kardeşimizi elim bir kaza sonucunda kaybetmiş bulunmaktayız. Ailesine başsağlığı diliyorum. Tabi böyle talihsiz olayların yaşanmaması içinde hem biz belediye olarak hem de kurumlar olarak tedbirleri alacağız. Üzüntümüzü hangi cümleleri kursak azdır, çok üzgünüz. İnşallah böyle olaylar bir daha yaşanmaz"
(İHA)