ORDU (AA) - Ordu'nun Korgan ilçesinde üniversite mezunu iki kız kardeş, trafik kazası sonucu yatağa mahkum olan annelerine bakmak için kariyer ve gelecek planlarını erteledi.

Anadolu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni bitiren 26 yaşındaki Hülya ve Ahi Evran Üniversitesi Yerel Yönetimler Bölümü mezunu kardeşi 21 yaşındaki Seda Sayan, 3 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucu yatağa mahkum olan anneleri Elmas Sayan'ın (49) bakımı üstleniyor.

Annelerine bakmak için kariyer ve gelecek planlarını erteleyen Sayan kardeşler, annelerinin sağlığına kavuşması için dua ediyor.

Emekli eşi tarafından ikinci kattaki evinin balkonuna yapılan asansör yardımıyla dışarı çıkabilen Elmas Sayan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 yıl önce geçirdiği trafik kazası nedeniyle yatağa bağımlı kaldığını belirtti.

Kızlarının fedakar evlat olduklarını dile getiren Sayan, "3 yıl önce İzmit'te düğün dönüşü geçirdiğim kaza sonucu yatağa mahkum kaldım. Kızlarım da genç yaşta bana bakmak zorunda kaldı. Çünkü bakacak başka kimsem yok. Her gün kızlarıma bakarak eriyorum. Ne kadar belli etmemeye çalışsam da kızlarım ağladığımı fark ediyor. O yüzden iyi bir doktora ihtiyacım var. Dediklerine göre yürüme imkanım varmış" dedi.

Sayan, eşinin derme çatma kurduğu asansörle evden çıkabildiğini vurgulayarak, "Eşim, evimizin balkonuna kendi imkanlarıyla asansör yaptı. Hiçbir güvenlik önlemi yok. Aşağı inerken ya da yukarı çıkarken çok korkuyorum. Köyde yerimiz var. En azından köyümüzde bize prefabrike ev yaparlarsa rahatlarız. Köyümüzde asansör derdi olmadan yaşarız" ifadesini kullandı.

- "Kimse 'engelli yakınım var' diye gocunmasın"

Hülya Sayan ise annesine gocunmadan 3 senedir baktığını aktararak, "Anneme bakıyorum ve bundan da hiçbir şekilde gocunmuyorum. Kimse de, 'engelli yakınım var' diye gocunmasın" diye konuştu.

Annelerinin yanından hiç ayrılmayacaklarını ifade eden Sayan, "KPSS'ye girip tercih yapsak bile annemizi bırakıp gidemeyiz çünkü kendi ihtiyacını göremiyor. Son nefesine kadar yanından ayrılmayacağız" dedi.

Elmas Sayan'ın 51 yaşındaki emekli eşi Rafet Sayan ise maddi imkanlarının yetersiz olduğunu anlattı.

İşçi emeklisi olduğunu ve maaşından başka bir gelirlerinin olmadığını anlatan Sayan, eşinin ilaç ve bakım masraflarını zor karşıladığını dile getirdi.