SAMSUN (AA) - MUSTAFA ÇAVUŞ - Samsun'da askerliği yaparken çarşı izninde tespih almak için girdiği iş yerindeki kıza aşık olan ve bu kızla nişanlanan Osmaniyeli Gökhan Şeftali, şimdi tanışmalarına vesile olan tespihleri satarak düğün hazırlıkları yapıyor.

Şeftali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, askerliğini yaparken arkadaşları ile çarşı iznine çıktığını, tespit satın almak amacıyla bir iş yerine girdiğini anlattı.

Tespihi aldığını ama gönlünün burada gördüğü kızda kaldığını belirten Şeftali, "Daha sonra tekrar çarşı iznine çıktığımda bu dükkana gittim. Tansu Kibar ile tanıştık, görüşmeye başladık. Ben askerliğimi bitirdikten sonra söz verdiğim gibi ailemi alarak sevdiğim kızı istemeye geldim." dedi.

Sevdiği kızın ailesinin kızlarının Samsun'un dışında yaşamasını istememesi üzerine Samsun'da yaşamaya başladığını dile getiren Şeftali, bu arada nişanlandıklarını söyledi.

Samsun'a yerleştikten sonra ne iş yapabileceğini düşünürken tespih satmaya karar verdiğini kaydeden Şeftali, "Hayatımızı idame ettirmek için ne iş yapabiliriz diye düşünürken, tanışmamıza vesile olan tespih işi yapmaya karar verdik. Nişanlımın babası ve annesi doğal taş işleriyle uğraşıyor. Tanıştığımız iş yeri de nişanlımın ailesinin. Onlar da tespih işinde bize yardımcı oldu. Açtığım iş yerinde tespih satmaya başladım. İnşallah Nisan ayında düğün yapmayı planlıyoruz." ifadelerini kullandı.

- Arkadaşlarıyla buluşmadan önce annesinin yanına uğradı, müstakbel eşi ile tanıştı

Tansu Kibar ise (23) tanışmalarının kısmet olduğunu dile getirerek, "Ben o gün dükkana gitmeyecek, arkadaşlarımla buluşacaktım. Arkadaşlarımla buluşmadan önce annemin yanına uğradım. Nişanlım da o gün arkadaşlarının ısrarı üzerine çarşı iznine çıkmış." diye konuştu.

Gökhan Şeftali'nin dikkatini çekmeye çalıştığını, bunun üzerine kendisinin yapmadığı şekilde sert davrandığını anlatan Kibar, "Akşam eve geldiğimde aileme bile anlattım. Ertesi gün tekrar dükkana geldi. Benim dikkatimi çekmeyi başardı. Daha sonra askerliği bitene kadar sadece internet üzerinden görüşebildik. Sadece kalbine bakarak askerliğinin bitmesini bekledim." diye konuştu.

Kızın annesi Aysel Kibar ise nişan töreninde damadı oğlu gibi gördüğünü belirterek, "Biz kızımızın uzak diye Osmaniye'ye gelin gitmesini istemedik. Gökhan kızımı çok sevmiş ki Samsun'a yerleşebileceğini söyledi. Gökhan çok efendi Allah'ın izniyle bir yastıkta bir ömür sürerler." şeklinde konuştu.