TRABZON (AA) - Sürmene Kaymakamlığı himayelerinde Sürmene Sanayici ve İş Adamları Derneğinin işbirliğiyle hazırlanan "Hayden Okuyalım Yazalım Yazarlarla Buluşalım" projesinin tanıtımı yapıldı.

Düzenlenen toplantıya katılan Trabzon Valisi Yücel Yavuz, burada yaptığı konuşmada, projenin ülke, şehir ve gelecek adına çok faydalı olacağına inandığını söyledi.

Bilginin güç anlamına geldiğini ifade eden Vali Yavuz, "Bilen insan güçlüdür. Bilen insan üretkendir. Bilgiye duyduğunuzla, gördüğünüzle, yaşadığınızla en temelinde de okuyarak sahip olabilirsiniz. Bunu temin etmek için tasarlanmış ve dizayn edilmiş bu projede 4 bin 200 evladımız yer alacak." dedi.

Yavuz, 21. yüzyılda dünyada her şeyin çok hızlı değiştiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Sınırlar kalktı, iletişim araçlarıyla, sosyal medya ile bilgiye, habere ulaşmak çok kolay bir hale geldi. Artık dünyada insanları algıyla yönetmek, sosyal projeleri üretmek ve insanları yönlendirmek çok kolay. Bütün bunlarla milletimiz mücadele ediyor. Dünya üzerinde ve bölgemizde oynanan oyunların ve planların karşısında üzerimize düşen vazifeyi layığıyla yapmak zorundayız. Bunun bilincindeyiz. Bu kararlılığı 15 Temmuz'daki müthiş birlik ve beraberliğimizle, ferasetimiz, dirayetimiz ve dik duruşumuzla dünyaya ilan ettik. Biz bundan sonraki süreçte bir çok konuda ders alıp kendi öz değerlerimizin kıymetini yeniden ortaya koyduk."

Eğitimi sağlık, savunma ve enerji gibi milli olan her konuda insanın çok iyi gelişmesi gerektiğini dile getiren Yavuz, "Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi 2023 yılında dünyanın en güçlü 10 ekonomisinden birisi olacağız. İçimizdeki tüm ayrık otlarını temizledik ve temizliyoruz. Biz bütün bunlardan çıkaracağımız dersi çıkarmış olmamız lazım. İşte bunun yansıması geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi ve çocuklarımızı bilgiyle buluşturmak ve daha çok okumaya teşvik etmek durumundayız. Projeye aile fertlerinin de dahil edilmesi koşuluyla projenin daha başarılı olması sağlanacaktır." şeklinde konuştu.