KARABÜK (AA) - Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı, iş adamı Şefik Dizdar'a, Merkez Camisi inşaatına desteklerinden dolayı Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez imzalı teşekkür belgesi ve plaket verildi.

Kültür ve Turizm Vakfı'nda düzenlenen törende konuşan Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Dizdar'ın Safranbolu'ya büyük katkıları olduğunu söyledi.

Merkez Camisi inşaatının devam ettiğini ifade eden Bulacak, "Bu önemli proje Safranbolu’muzun hem ibadet anlamında ihtiyacını karşılayacak hem de sosyal donatılarıyla Safranbolu’nun ihtiyaçlarına çok ciddi hizmet verecektir. Bu caminin yapımında hayırseverler ve bütün Safranbolulular yardımcı oldu ve olamaya devam ediyor. Bu anlamda Şefik Dizdar beyefendinin çok ciddi katkıları olmuştur. Kendisine teşekkür belgesi ve bir plaketini Görmez adına takdim etmeye geldik. Ben yeniden kendisine tüm Safranbolu halkı adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Doğup büyüdüğü topraklara çok şey borçlu olduğunu vurgulayan Dizdar ise şöyle konuştu:

"Merkezde böyle görkemli bir yapıya ihtiyacımız vardı. Asırlara mal olacak bu camide inşallah çok yakında hep beraber içerisinde ibadet yapmakta nasip olur. Bu nazik davranışlarından dolayı Görmez'e, kaymakamımıza, belediye başkanımıza ve müftümüze teşekkür ediyorum."

Konuşmaların ardından Bulacak, Dizdar'a teşekkür belgesi ve plaket takdim etti.