Samsun’un Yakakent ilçesinde çıkan yangında evleri kül olan emekli kadın ile annesi, hayırseverlerden yardım bekliyor.
PTT emeklisi olan 55 yaşındaki Semra Uyar’ın, 75 yaşındaki annesi Saliha Uyar ile birlikte kaldığı ahşap ev çıkan yangında kül oldu. Elektrik kontağından çıktığı belirlenen yangında, Semra Uyar’ın 13 yıl önce emekli ikramiyesinden yaptırdığı ahşap ev alevlere teslim oldu.
Ortopedik özürlü olan sol ayağının kaymasıyla sağlam olan sağ ayağının 3 yerinden kırılması nedeniyle Sinop Devlet Hastanesi’nde ameliyat edilen Semra Uyar, ameliyatından sonra alçı çıkarılana kadar annesiyle birlikte amcasının yanında kalırken evinin yandığı haberini aldı. Semra ve annesi yangından kurtuldu ancak yıllarını verdiği evinden geriye hiçbir şey kalmadı.
Semra ve annesi Saliha Uyar, kış öncesi evsiz kaldı. Hem ortopedik engelli hem kanser hastası olan Semra Uyar şimdi evinin yerine nasıl yenisini dikeceğini, karda kışta kimin evinde nasıl kalacağını kara kara düşünmeye başladı. Yıllardır azimle kanserin üstesinden gelebilen Semra Uyar ve annesi bir an evvel yeniden inşa edilecek evlerine geçebilmek için yetkililerin ve hayırseverlerin desteklerini bekliyor.
Semra Uyar tamamen yanıp biten, kül olan evini yeniden inşa edebilmek için aldığı emekli maaşının yetmeyeceği, annesinin de aldığı emekli maaşıyla sadece ilaçlarını alabildiğini, bu kış kimin yanında ne kadar kalabileceğini bilmediğini söyledi.
“Kim bizi ne kadar süre misafir edebilecek?” diyen Uyar, “Samsun Valiliğimizin, Büyükşehir Belediyemizin, Yakakent Kaymakamlığı ve Yakakent Belediyemizin desteklerini güçleri oranında bizden esirgememelerini, ayrıca hayırsever iş adamlarımızın da bize ellerinden gelen desteklerini vermelerini istiyorum” şeklinde konuştu.
(İHA)