Hayvan sahiplendirme diğer bir konu başlığımız kedilerdir. Kedi sahiplenirken yada sahiplendikten sonraki aşamalar için sizleri bilgilendireceğiz.

Çünkü kedilerde köpekler gibi insan canlıları varlıklardır sahiplendiğiniz bir bebek kedi annesinin hayat şartlarında yanında olmaması sebebiyle size gelmiştir ve sizin onu annesi gibi biberonla emzirerek besleyerek gelişmesini sağlamanız gerekebilir. şu ürünlerin tedariği gerekmektedir. 

  1. Kedi biberonu (Eczanelerden bulabilirsiniz.)

  2. Yaş,kuru mama veya çok minnacık bir yavrumuz var ise anne devam sütü

  3. Bir dğier önemli konu ise sıcak su torbasıdır.Yavru kediler anne sıcaklığını bulamadığı için üşüyeceklerdir,burada sıcak su torbası size yardımcı olacak en önemli hırdavattır.

  4. Kediler doğuştan kum terbiyelidirler.Tuvaletlerini yapmaları için biraz kum ve kum kabı tedarik etmeliyiz.

  5. Kedi tırmalama oyuncakları. Kedilere tırnaklarıyla oynamaya bir şeyler tırmalamaya bayılan canlılardır.Oyüzden streslerini atabilecekleri istediği gibi tırmalayabilecekleri tırmalama oyuncakları edinmelisiniz.

Scottish Fold Sahipleri ve Çiftleştirme Süreçleri

Sık bilinenin aksine, sahipleri Scottishlerin evde bir birey gibi davranmasından dolayı ikinci hatta üçüncü bir Scottish'e sahip olmak isterler yada kısırlaştırmak yerine cinsinin iyi bilindiği diğer Scottish veya British sahipleriyle iletişime geçerek kedilerinin çiftleşmesini sağlarlar.

Tek bir çiftleşmede 4 ile 12 yavru dünyaya getirebilme özelliklerine sahiptirler. Ancak yavru sayısı arttıkça sağlıklı doğum risk taşır. Bu süreçte veteriner bir hekim ile yol almanız çok kritiktir. Bu konuda işinde iyi sabit bir veteriner ile hamilelik sürecinin başından doğuma ve doğumdan sonraki sürece kadar kedinizi gözetim altında tutmanız önerilmektedir. Scottish Fold fiyatları hassas bir cinstir.

Köpek ilanları tecrübe ve bilgi birikimi gerektirir. Bu nedenle bilen bir kişiden yardım almanız şiddetle tavsiye edilir. İhtiyaçlarınıza uygun ve bakımını üstlenebileceğiniz hayvanları tercih etmeniz gelecek açısından önem arz etmektedir. Evcil hayvanlar bir süre bakılıp salınacak türde oyuncaklar değildir ve hepsinin canlı olduğu kabul edilmelidir. Öyle ki birçoğu yaşam koşullarının değişmesinden psikolojik olarak etkilenmektedir. 

https://www.evcilevi.com/