Bakanlar Kurulu sonrası açıklamalarda bulunan Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, HDP'li vekil Nihat Akdoğan'ın Hakkari sınırında yakalandığını açıkladı


şte açıklamasından satır başları:
 
Fırat Kalkanı operasyonu Suriye'deki önemli bir operasyondur. 75 gün içinde 173 köy DEAŞ'tan temizlenmiştir. El Bab kasabasına yaklaşık 12 kilometreye kadar gelinmiştir, operasyon sürdürülüyor. 10 şerefli TSK mensubu şehit düşmüştür.
 
 
Münbiç konusunda kararlılığımız devam etmektedir. ABD Genelkurmay Başkanı'na dün açıklıkla ifade edilmiştir. PYD'nin tamamen boşaltmasının önemi ifade edilmiştir. Türkiye'nin Münbiç hazırlıklarını tamamladığı da dile getirilmiştir. 
 
 
 Rakka operasyonu başlatıldı. DEAŞ'ı Rakka'da çevrelemektir. Biz Rakka'da, Halep'te, Musul'da bütün bu şehirler, bu şehirlerin halklarına aittir. Demografik yapıyı değiştirmek kimseye fayda sunmayacaktır. Türkiye'nin sınır bölgesine yaptığı askeri sevkıyat da alınan tedbirler kapsamındadır. Telafer ve Sincar'ın Haşdi Şafi tarafından işgal edilmesinin de bölge barışına katkısı olmayacağını ifade etmek istiyoruz. İlgili birimlere bildirilmiştir. 
 
Bu olayın ortaya çıkması kadar, ortaya konulmaya çalışılan tezgahın da Türkiye'nin ne kadar büyük bir saldırı altında olduğunu da göstermek isterim. Uluslararası bir haber ajansı, bu saldırının başka bir terör örgütü tarafından yapıldığını dünyaya yaydı. Terör örgütüyle bağlantılı bazı siyasetçiler de olayı PKK üzerinden başka yerlere kaydırmaya çalıştılar. 3 ayrı telsiz konuşmasında "Kemal" kod adlı bir kişi üzerinden bilgiler teyit edilmiş oldu. TAK tarafından bu operasyonun yapıldığı teyit edilmiş oldu. Daha olayın dumanları tüterken, uluslararası bir haber ajansının PKK'nın yükünü hafifletme çabasını da görmüş oluyoruz. Bu Türkiye'nin maruz kaldığı operasyon için önemlidir. Hurşit Külter olayında da benzerini yaşadık. Türkiye sadece sahada terör örgütleriyle değil, uluslararası bir algı operasyonuyla da mücadele ediyor.
(HDP'lilerin tutuklanması) 15 vekil hakkında yakalama kararı çıkmıştı. 3 tanesi denetimli serbestlikle bırakıldı. 
 
Firari HDP'li vekil Nihat Akdoğan az önce Hakkari sınırında yakalandı.Gözaltına alındı.  İfade vermedikleri için böyle bir süreç oldu. Yapılan Anayasa'ya uygundur, siyasi değildir. HDP'nin tüzel kişiliğine yönelik değildir
 
Bazı belediye başkanlarının yurtdışına çıkışı engelleniyor iddialarına maruz kalıyoruz. 186 belediye başkanı yurtdışına çıkmak için İçişleri Bakanlığı'ndan izin istemiş 170 tanesi uygun görülmemiş. OHAL çerçevesinde bütün belediye başkanlarının yurtdışı ziyaretlerinin gözden geçirildiği bir durumdur.
 
SORU CEVAP
*HDP'LİLERİN VEKİLLERİ DÜŞECEK Mİ?
Böyle bir partinin halkın oylarıyla Meclis'e gelmesi Türkiye'nin bazı sorunlarının çözülmesi için fırsattır. HDP'liler dönüp kendi yaptıklarına baksınlar. Terörle aralarına mesafe koymadılar. Yeni bir seçimi gerektirecek bir durum olduğunu görmüyorum. Aslolan sürecin nasıl başladığıdır. İddiaların tamamı terör örgütüyle ilgilidir. Milletvekilliği nedeniyle bir suçlama yok.

*RAKKA OPERASYONU
Uzun süre alacak bir operasyondur. Meşruiyet eli silahlı grupla sağlanmaz. Ortak çalışmalara devam ediyoruz. Bu yol çıkmaz bir yoldur, yanlış bir yoldur. Demografik değişimin olmayacağını umut ediyoruz. 
 
*CHP BİLDİRİSİ
Yenikapı ruhu CHP'lilerde devam ediyor. Milletimiz PKK'yı da FETÖ'yü de terör örgütü olarak görüyor. CHP yönetiminde tavsiyemiz CHP seçmeninin görüşünü değerlendirmesi. Bu mücadelede beraber olmak hepimizin boynunun borcu. Darbe başarılı olsa CHP bu bildiriyi yazamazdı. 
 
*CUMHURİYET GAZETESİ'NE OPERASYON
Mahkeme süreci devam ediyor.