SAMSUN (AA) - HDP'nin Samsun mitinginin ardından partililerin bulunduğu araçlara taş atan gruba, polis ekipleri müdahale etti.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın katıldığı mitingin yapıldığı Cumhuriyet Meydanı'na girerek Türk bayrağı asmak isteyen gruba izin vermeyen polis, alana giden yolların girişinde güvenlik önlemi alarak, protestocu grubun girmesini engelledi.

Uyarılara rağmen dağılmayan ve alanın önüne kadar yaklaşan gruba, polis ekipleri TOMA'dan su sıktı, biber gazıyla müdahalede bulundu. Bu sırada biber gazından çevrede bulunan vatandaşlar ve alandaki partililer de etkilendi.

Barikatları aşarak alandan çıkmaya çalışan HDP'li bazı kişilere güvenlik gerekçesiyle izin verilmedi. Anonslarla seçim otobüsü etrafında toplanan partililer, daha sonra servis araçlarına bindirildi.

Parti otobüsünün de aralarında bulunduğu araçların geçişi sırasında gruptakilerin yolu saksılarla kapattıkları görüldü. Grup tarafından atılan taşlardan araçların camları kırıldı. 

Meydanda bekletilen diğer servis araçları da polis gözetiminde alandan çıkarıldı. Bu sırada, Kurtuluş Yolu önünde bekleyen gruba da polis müdahale etti.

Partililerin uzaklaştırılmasının ardından alana giren bazı kişiler, sloganlar atarak, bayrak ve flamaları direklerden söküp yaktı.

Müdahale sırasında yaralanan ve biber gazından etkilenen 3 polis memuru ile 9 vatandaş, ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

Ulugazi Mahallesinde bir grup tarafından darbedildiği öğrenilen Okan B. adlı kişi de hastanede tedavi altına alındı.