KASTAMONU (AA) - Kastamonu'da çeşitli kurum ve kuruluşlardan bir araya gelen gönüllülerin oluşturduğu "Hedef UNESCO 2019 Çalışma Grubu", sivil toplum kuruluşu (STK) ziyaretlerine başladı.

Kastamonu Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Muharrem Avcı ve çalışma grubu gönüllüsü Şenol Karabaltaoğlu, "UNESCO Huzur, Birlik ve Aydınlanma Yolu Haftası" ile ilgili sunum yaptı.

Çalışma grubundaki heyecanı topluma aktarabilmek adına ziyaretlere başladıklarını ifade eden Avcı, UNESCO 2019 sürecinde toplumun tüm kesimlerini yanlarında görmek istediklerini söyledi.

Muharrem Avcı, Şeyh Şaban-ı Veli'nin gelecek kuşaklarca bilinmesi ve tanınmasının, fikirleri ve felsefesinin yaşatılmasının günümüz dünyası için çok gerekli olduğunu kaydetti.

Yrd. Doç. Dr. Avcı, Ekim 2017'de, UNESCO Türkiye Temsilciliğine başvuru mektubunu teslim edeceklerini de belirtti.

Çalışma grubunun önce sivil toplum kuruluşlarına, ardından da bürokratlara yönelik ziyaretlerini sürdüreceği belirtildi.

Mayıs ayında çalışmalarına başlayan gönüllü grup, 2019 yılının UNESCO'da "Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Yılı" ilan edilmesi için çeşitli çalışmalar yürütüyor.