İSTANBUL (AA) - E-ticaret platformu Hepsiburada, bu yıl 500 kişiyi işe alacak.

Hepsiburada'dan yapılan açıklamaya göre, Türkiye’nin yanı sıra Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EEMEA) Bölgesi’nin en büyük e-ticaret operasyonunu yöneten Hepsiburada, Türkiye perakende sektörünün dijitalleşmesinde kaldıraç rolü üstlenirken, insan kaynakları alanındaki potansiyelini de artırmaya devam ediyor.

2015’de bin olan çalışan sayısını 2016’da bin 700’e yükselten Hepsiburada, 2017 yılında ise 500 kişilik yeni işe alımla geçen yıla oranla istihdamda yüzde 30’luk büyüme kaydedecek.

Ağırlıklı olarak dijital platform ve teknoloji alanında uzman ya da uzmanlaşmak isteyen yetenekleri bünyesine katmaya hazırlanan Hepsiburada, yurt dışında teknoloji şirketlerinde çalışmakta olan genç yetenekleri kazanmaya dönük bir insan kaynakları politikası uyguluyor. Şirket, bu yolla Türkiye’de dijital platform ve teknoloji alanında bir yetenek havuzu oluşmasına da öncülük ediyor.

Hepsiburada’nın 2016 yılında hayata geçirdiği “Pazar Yeri” platformu, 7 bin KOBİ ve büyük işletmeyi milyonlarca potansiyel müşteri ile buluşturan bir ekosistem konumunda bulunuyor.

Dijital ekonominin yarattığı yeni iş modellerine önemli bir örnek teşkil eden bu platform sayesinde, Türkiye’nin dört bir yanından binlerce işletme Hepsiburada’da kira ödemeksizin dükkan açabiliyor, ürünlerini Hepsiburada’nın sağladığı avantajlarla pazarlama imkanına sahip oluyor. Türkiye genelinde girişimciliği teşvik eden bu modelin 2017 yılında 2 milyar lira değerinde bir “yeni ekonomi” sağlaması bekleniyor.


- "Dijital ekonomi büyümede itici güç olmaya devam edecek"


Açıklamada görüşlerine yer verilen Hepsiburada Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, geçmişte ekonomik büyümeye daha çok sanayi şirketlerinin öncülük ettiğini, fakat bugünün teknoloji çağında bu dengenin değiştiğini belirterek, "Bugün çok farklı bir dünyada yaşıyoruz. Dijital dönüşüm, endüstri 4.0 gibi kavramlar artık ekonomilerin gidişatını belirliyor. Dijitalleşen şirketler, ülkelerini geleceğe taşıyor. Son araştırmalar, dijitalleşen şirketlerin karlılıklarını sektörlerinin yüzde 26 üzerinde gerçekleştirerek ekonomik kalkınmada pozitif etki yarattığını ortaya koyuyor. Türkiye’de dijital ekonominin önemli oyuncularından biri kimliğimizle, perakende sektörüyle ortak çalışan, dönüşüme destek veren online platform modelimizle hem yeni istihdam sağlıyor hem de yeni bir ekonomi oluşturuyoruz. Böylece Türkiye’nin büyümesine katkı sağlıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.