Adana’da 3 yıldır kanserle mücadele eden 6 yaşındaki kızının sağlığına kavuşmasını için hamile kalan kadın, kızını kurtarmak için her şeyi yapabileceğini söyledi.
İnşaatlarda dış cephe kaplaması yapan Raşit (31) ile ev hanımı olan Burcu Dağlı (25) bundan 10 yıl önce birbirini severek evlendi. Çiftin bu evliliklerinden Mehmet (8) ismini verdikleri bir çocukları oldu. 2 yıl sonra ise ismini Demet Narin (6) koydukları bir kız çocukları oldu.

BEYNİNDEKİ TÜMÖR ALINDI
Demet Narin Dağlı 3 yaşına geldiğinde baş ve ayak ağrısı şikayetiyle hastaneye götürüldü. Üşüttüğünü düşünen doktor, Demet Narin’e antibiyotik ve ağrı kesici vererek eve gönderdi. Ancak kız çocuğunun ağrıları geçmediği gibi bu kez kusma ve bayılma başladı. Bunun üzerine kent dışında çalışan baba Raşit Narin Antalya’dan gelerek kızını Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi’ne götürdü. Burada yapılan tetkiklerde Demet Narin Dağlı’nın beyninde tümör olduğu tespit edilerek kız çocuğu hastaneye yatırıldı. 3 ay içinde beynindeki tümör alınan Demet Narin ranatsızlıklarından kurtuldu.

AĞRILARINI MORFİN DİNDİRİYOR
Ancak Demet Narin ameliyat olduktan 4 ay sonra yeniden rahatsızlandı. Aile kızlarını hastaneye tekrar götürdüklerini tümörün kötü huylu olduğu ve yenilendiği söylendi. Bunun üzerine ilaç ve kemoterapi tedavisine başlandı. Ancak aradan 3 yıl geçmesine rağmen Demet Narin kemoterapi ve ilaç tedavisine cevap vermeyerek her gün durumu daha kötü olmaya başladı. Bu nedenle kızın beynindeki tümör omiriliğine kadar sıçradı. Demet Narin, ağrıları arttığı için günde 3 kez ağızdan 9 doz morfin veriliyor. Kız çocuğu bu sayede ağrısız gün geçirirken artık tümörlerden dolayı yürümekte ve konuşmakta güçlük çekmeye başladı, gözlerinde kayma oluştu.

"DOKTOR YÜZDE 1 ŞANSI VAR DEDİ"
Anne Burcu Dağlı, artık ilaçların fayda etmediğini, başının 5 yerinde tümör oluştuğunu, kanserin omiriliğine kadar sardığını belirterek, "Vücudunda tümör var. 3 yaşında başladı şimdi kızım 6 yaşında. İlaçlar işe yaramıyor. Doktor ile görüştüm, ne olacağını bize söyleyin dedim. Doktor ’Bu duruma gelen hastalarımızın yüzde 99’unu kaybettim yaşama umudu yüzde 1’ dedi. O an çok üzüldüm, Allah kimsenin başına vermesin, kaybedeceğimi hissettim. Şuan ağrılarını gidermek için morfin veriyorlar. Günde 9 damla ağzından morfin damlatıyoruz yoksa ağrılarından duramıyor. Doktorlar başka bir hastaneye götürebilirsiniz dedi ancak durumumuz olmadığı için götüremiyoruz. Onla birlikte acı çekip bizde eriyoruz. Bir yeri ağrıdığı zaman bizde acı çekiyoruz onunla birlikte ağlıyoruz onun ağlamasına dayanamıyoruz" dedi.

"KIZINI İYİLEŞTİRMEK İÇİN HAMİLE KALDI"
Anne Dağlı yüzde 1 şansta olsa kızını iyileştirmek için elinden gelen her şeyi yapacağına dikkat çekerek şunları kaydetti:
"Şuan kızım iyileşsin diye hamile kaldım. İnşallah onun kordon bağı kızımı iyileştirecek. İnşallah kızıma o zamana kadar birşey olmazsa kordon bağını da kullanacağız. 3 aylık hamileyim onun için elimden gelen her şeyi yaparım."
Demet Narin Dağlı’da 3 aylık hamile olan annesinin karnını sevip biran önce kendisini kurtaracak kardeşinin dünyaya gelmesini bekliyor.
(İHA)