TRABZON (AA) - Trabzon'da, Hıdırnebi Yaylası Turizm Master Planı Tanıtım Toplantısı, Vali İsmail Ustaoğlu başkanlığında gerçekleştirildi.

Akçaabat Hamam Çimeni İş Merkezinde düzenlenen toplantıda konuşan Ustaoğlu, Hıdırnebi Yaylası'nın Trabzon açısından önemli bir nokta olduğunu söyledi.

Ustaoğlu, bu tür projelerin olması gerektiğine dikkati çekerek, "Projeler, örnek teşkil eden projelerdir. Bu noktada bölgemizde planlı ve çok güzel bir proje çalışması yapılmış. Devamında onay ve uygulama projeleri ile güzel bir çalışma ortaya çıkacak. Böylesine geniş çaplı projeyi titizlikle hazırlayan ilçemizin bir önceki dönem Belediye Başkanı Şefik Türkmen ile Akçaabat Belediye Başkanımız Osman Nuri Ekim ve ekibine teşekkür ediyorum." dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, projenin hayata geçirilmesi noktasında kurumlara büyük görevler düştüğünü belirterek, "Bundan dolayı kurumların kendi işlerini yakından takip etmeleri büyük bir önem arz ediyor." diye konuştu.

Konuşmaların ardından toplantıda Hıdırmebi Yaylası'nda yapılacak turizm faaliyetleriyle ilgili sunum gerçekleştirildi.

Toplantıya, Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, İlçe Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, DOKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu ve diğer ilgililer katıldı.