ÇORUM (AA) - Çorum'da, Hitit Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi kuruldu.

Kooperatif Başkanı Erdoğan Çerikci, kooperatifte düzenlediği basın toplantısında, Çorum’da ikinci bir kooperatifin kurulması konusunda tereddütler yaşandığına dikkati çekerek, yaptıkları girişimlerle bu tereddüttü giderdiklerini söyledi.

Kooperatifin 26 Temmuz itibariyle müracaat almaya başladığını ifade eden Çerikci, "Şimdi devlet bize Halk Bankası aracılığıyla ne kadar para verirse, biz de bunu hakkaniyet içinde bize müracaat eden esnaf ve sanatkara dağıtacağız. Bize müracaat eden tüm üyelerimize hep aynı mesafedeyiz. Biz esnafa hizmet etmek için bu kapıyı açtık, inşallah esnafa hizmet etmek için de varımızla yoğumuzla, gecemizle gündüzümüzle çalışacağız." diye konuştu.

Kuruluş sürecinde kimseden destek almadıklarını, 106 ortağın bir araya gelmesiyle kooperatifi kurduklarını dile getiren Çerikci, "Bütün kurum ve kuruluşlara aynı mesafedeyiz. Hiç kimseye ön yargılı değiliz. Bizim için önemli olan esnafın bankanın istediği kriterleri yerine getirmesidir. Bizim derdimiz sadece esnafa hizmet etmektir." dedi.