ÇORUM (AA) - Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, üniversite bünyesinde Sosyal Güvenlik Programı açılması için Yüksek Öğretim Kurumundan (YÖK) onay aldıklarını bildirdi.

Alkan, yaptığı yazılı açıklamada, gelecek eğitim öğretim yılında Sosyal Güvenlik Programının 60 öğrenci ile eğitime başlayacağını belirtti.

Üniversiteye yeni bölümler açarken gözettikleri kriterlerin başında, söz konusu bölümün istihdam olanaklarının öncelik taşıdığını ifade eden Alkan, şunları kaydetti:

"İnsan kaynakları uygulamalarının en önemli görevi, personel özlük haklarını ve yasalara uygun işe alım, çalıştırma ve işten ayrılma süreçlerini planlamaktır. Bu bağlamda sosyal güvenlik uygulamaları konusunda yetersiz eğitime sahip personelin yanlış işlem yapmaları, işletmelerde çok büyük maddi problemlere sebep olmaktadır.

Dolayısıyla kamu kesiminde olduğu gibi özel sektörde de sosyal güvenlik alanında bilgi ve beceriye sahip meslek elemanlarına ihtiyaç bulunmaktadır. Bu durum öğrenciler tarafından da Sosyal Güvenlik programının tercih edilmesini sağlayacaktır. Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulumuzda, 2018 yılında ilk defa öğrenci alacak olan Sosyal Güvenlik Programımız ile aktif program sayımız 13'e yükselmiştir."