SAMSUN (AA) - İLYAS GÜN - Samsun'da 8 yıl önce 25 dönümlük araziye hobi olarak 220 çam fidanı diken Bayraktar çiftinin fidan sayıları 30 bini buldu.

Atakum ilçesinde 110 dönümlük arazisi bulunan 3 çocuk sahibi Bayraktar çifti, arazilerinin çevresinde oluşturdukları fidanlıkla dikkat çekiyor.

Ticari amaçla başlamadıkları işte 8 yılda 220 çam fidanından 30 bine ulaşan çift, bakımı zorlaşan fidanların toprakla buluşmasını istiyor.

İhsan Bayraktar, AA muhabirine, çevre düzenlemesi yaparken fidan üretmeye başladıklarını söyledi.

Arazilerindeki ağaç çeşitliliğini artırmak için her gittikleri yerden fidan getirdiklerini belirten Bayraktar, "Fidanları ve ağaçları çok seviyoruz. Fidanları artırdıkça artırdık. 30 bin adete ulaştı. Şimdi fidanlar boyumuzu aştı. Bakımı zorlaştı, ben de bu işi emekli işine dönüştürmeye karar verdim. Fidanları satmayı düşünüyorum" dedi.

Fidanları satamazsa çocuklara fidanları toprakla buluşturmaları için ücretsiz vereceğini dile getiren Bayraktar, "Yeter ki ağaç dikilsin. Para kazanmak amacımız değil. Bu fidanların büyümesini takip etmek, tomurcuklanmasını seyretmek çok güzel" diye konuştu.

Fatma Bayraktar ise fidanların büyütülmesinde ve bakımında eşine yardım ettiğini belirterek şunları dile getirdi:

"Ladin ve köknar fidanları çok zor büyüyor. Sürekli bakımları gerekiyor. Eşim de ben de zevk için başladık ve 30 bin fidan ürettik. Ben halen hobi olarak görüyorum. Ev işinden sıkıldığımda fidanlığa geliyorum ve ağaçların bakımını yapıyorum. Bu işi yaparken çok mutlu oluyorum."