BOLU (AA) - Memur-Sen Bolu İl Temsilcisi Ahmet Koçak, "Dünyanın tanıklık ettiği Hocalı katliamı ve benzerleri tarihe birer kara leke olarak geçmiştir" dedi.

Koçak, sendikanın il binasında yaptığı açıklamada, 26 Şubat 1992'de Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında 600'ü aşkın insanın Ermeni çeteleri tarafından toplu şekilde öldürüldüğünü, yüzlercesinin yaralandığını ve bin 275'inin de rehin tutularak her türlü işkenceye tabi tutulduğunu anımsatarak, katliamı gerçekleştirenlerin cezalandırılmadığını bunun yerine Ermenistan'ın en yüksek makamlarına kadar çıkma imkanı bulduğunu dile getirdi.

Aradan geçen 24 yıla rağmen katliamın acılarının halen tazeliğini koruduğunu anlatan Koçak, "Karabağ hala Ermenistan’ın işgali altında bulunmaktadır. Tarihsel anlamda güncel sayılacak bu katliama rağmen Ermenistan ve onlar üzerinden siyaset üretmeye çalışan derin lobiler, zeytinyağı gibi su yüzüne çıkmayı, hem suçlu hem güçlü olmayı bir şekilde başararak, Azerileri suçlayabilme pişkinliğini ve cüretini gösterebilmiştir" diye konuştu.

Koçak, geçen yıllarda, Ahıska'da, Kırım'da, Hama’da, Halepçe'de, Srebrenitsa'da, Hocalı’da katliam yapanların, bugün aynı acımasızlığı ve vahşiliği Gazze'de, Bayırbucak'ta, Irak’ta, Suriye’de sergilemeye devam ettiğini ileri sürdü.

Yaşananların dünya tarihinin en ibret verici zulmü ve insanlık utancı olarak hafızalarda yer edindiğine değinen Koçak, "Dünyanın tanıklık ettiği Hocalı katliamı ve benzerleri tarihe birer kara leke olarak geçmiştir. Ermenistan, işgal ettiği tüm topraklardan geri çekilmeli, katliamın sorumluları, işledikleri insanlık suçunun hesabını uluslararası yargı organları önünde vermeli ve gereken cezaya çarptırılmalıdır" ifadesini kullandı.