Bir ucu kıvrık sopalarla iki takım arasında oynanan bir top oyunu olan hokeyin öğrencilerde hızlı karar verme becerisini artırıp özgüven gelişimine katkıda bulunduğunu ifade eden Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, “İlimizde 50’nin üzerinde branşta spor yapılıyor. Bunlardan biri olan hokey, henüz yeni yeni tanıtılıyor ama bu heyecan dolu branşa ilgi hızla artıyor. Trabzon, hokeyi çok sevmeye başladı” diye konuştu.

Hokey İl Temsilcisi Cemal Ayan, bu sporun sporcularda denge ve beceri koordinasyon gelişimini sağladığına dikkat çekerken,  birkaç yıl içinde bu branşta Trabzon’un söz sahibi olabileceğine vurgu yaptı. Çetin mücadelelerin ardından dereceye giren takımlara madalyalarını veren Spor Hizmetleri Şube Müdürü Yusuf Çebi, “Hokey, yakın zamanda en çok tercih edilen spor dallarından biri olacak, çünkü heyecan dolu bir branş” dedi.

Genç Kızlar’da Çayırbağı Çok Programlı Anadolu Lisesi Hokey takımı birinci oldu, Rakibine finalde 2-0 yenilen Özel Trabzon BİL Anadolu Lisesi takımı ise ikincilikle yetindi. Büyük çekişmelere sahne olan Genç Erkekler’de Trabzon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi şampiyonluğa uzanan takım oldu, Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi Hokey takımı da ikinci oldu.  Yıldız Erkeklerin birincisi ise Yomra Merkez Ortaokulu oldu.