SAMSUN (AA) - Bafra ilçesindeki açık cezaevinde kalan hükümlülerin meslek edinmeleri ve toplumsal hayata uyum sağlamaları amacıyla sebze ve meyve üretimi yapacakları bildirildi.

Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen "Meslek Edindirme" projeleri kapsamında Bahçeler Mahallesi'ndeki 44 bin metrekarelik alan, Milli Emlak Müdürlüğü ile yapılan protokolle Bafra T Tipi Açık Ceza İnfaz Kurumu'na tahsis edildi.

Cezaevinde kalan hükümlülerin meslek edinmeleri ve toplumsal hayata uyum sağlamaları amacıyla meyve ve sebze üretimi yapacakları araziye ilk fidan dikimi Kaymakam Halis Arslan, Bafra Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, Cezaevi Savcısı Uğur Karadeniz ve kurum müdürlerinin katıldığı törenle yapıldı.

Kaymakam Arslan, burada yaptığı konuşmada, ceza infaz kurumlarının diğer kurumlarla işbirliği içerisinde topluma faydalı çalışmalar yapması gerektiğini söyledi.

Projenin hükümlülerin toplumsal hayata uyum sağlamalarında faydalı olacağına inandığını belirten Arslan, "Ceza infaz kurumlarında yapılan meslek edindirme faaliyetlerini ilgiyle takip ediyorum. Bu projenin hem tahliye olan hükümlülerin toplumsal hayata uyum sağlamalarına hem de Bafra ilçesine olumlu katkıları olacaktır." diye konuştu.

Cumhuriyet Başsavcısı Keskin de arazinin cezaevine tahsisi konusunda Kaymakam Arslan'a teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Bafra Müftüsü İsmail Çiçek tarafından bereket duası da yapıldı.