Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, avukatı İnan Yılmaz aracılığıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan hakkında “İnsanlığa Karşı Suç İşlemek” iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmek üzere Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuran Aygün’ün avukatı İnan Yılmaz,
"Tüm dünyanın bildiği gibi komşumuz olan Suriye’de 2011 yılından beri silahlı terörist gruplar ile ülkenin yasal güçleri arasında bir iç savaş devam etmektedir. Bu iç savaş sırasında silahlı terörist unsurlara ülkemizin destek sağladığı, silahlı terörist unsurların ülkemizden silah temin ettikleri, ülkemizi üs olarak kullanarak Suriye’ye sızdıkları, terör eylemleri gerçekleştirdikleri, bu eylemleri sırasında gerek asker, gerekse de sivil çok sayıda kişileri acımasızca öldürdükleri artık tüm dünya tarafından bilinmektedir" dedi.
Avukat İnan Yılmaz dilekçesinin sonuç bölümünde, şüpheliler hakkında gerekli kovuşturmanın yapılarak haklarında kamu davası açılmasını talep etti.
(İHA)