Yazar Hüseyin Üzmez’in mirasının reddi hususunda son sözü büyük oğlu söyledi. Babasının tüm borçlarını ödediklerini söyleyen M.F.Ü., “Babamın borcu da malı mülkü de yoktu. Çıksa bile mirastan men kararına rağmen babamın borcunu öderim. Öyle şey olmaz” dedi.
Mudanya’da 2008 yılı Nisan ayında, 14 yaşındaki B.Ç.’ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla mahkum edildiği 13 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası Yargıtay tarafından onanan 83 yaşındaki Hüseyin Üzmez, aynı davada beraat etti. Ancak Yargıtay’ın, ’Ceza verilmesi gerekir’ diyerek kararı bozmasıyla Üzmez, ’hürriyeti tahdit’ suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün daha hapis cezasına çarptırıldı.
Rahatsızlıkları sebebiyle daha rahat bir tedavi için Bursa’dan Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne yakın olan İstanbul Metris Cezaevi’ne sevk edilen Üzmez’i ,cezaevi savcısı ilerleyen yaşı ve mevcut sağlık problemleri sebebiyle tahliye etti. Geçen Ramazan Bayramı’nı Ankara’da yaşayan büyük oğlu M.F.Ü.’nün yanında geçiren Üzmez, rahatsızlığının artması sebebiyle yaşlı bakımevinden Ankara’daki özel bir hastaneye kaldırıldı. Üzmez, buradaki tüm tedavisine rağmen 3 ay önce kalbine yenik düştü.
Hayatını kaybeden Üzmez’in iki oğlu, avukatları aracılığı ile babalarının mirasının reddini talep etti. İki kardeşin istediğini yerinde bulan Bursa Sulh Hukuk Mahkemesi, A.Ü. ve M.F.Ü.’nün babalarının mirasından reddedilmesine karar verdi.
Çocukların bu karardan feragat etmek istedikleri şeklinde çıkan haberlerle yılan hikayesine dönen miras konusunda son sözü, Üzmez’in büyük oğlu M.F.Ü. söyledi.
İHA’ya özel açıklamalarda bulunan M.F.Ü, reddi miras kararından feragat etmelerinin söz konusu olmadığını ifade ederek, “Tedbir amaçlı reddi miras talebinde bulunmuştuk. Mahkeme bu isteğimizi kabul ederek bizi mirastan men etti. Babamın hiç bir borcu yoktu. Sağlığındayken çıkan bir kaç borcunu ben ödemiştim. Zaten babamı kesinlikle borçlu bırakmam. Ben de aylıkla çalışan, gelir durumu belli olan bir insanım. Mirası reddettik diye borçlarını ödememezlik yapmam. Malı mülkü yoktu. Vergi borçlarının olduğu iddiaları da asılsızdır. Şu aşamada çıkan borçlarını da ben öderim. Öyle şey mi olur? Bu durum kimi, ne ilgilendirir? Babamı borçlu bırakmayız” dedi.
(İHA)