Adıyaman’da FETÖ’YE ait okullara 15 Temmuz şehitlerinin isimlerinin verilmesinin ardından Adıyaman’a gelen şehit yakınları gözyaşları içerisinde okulları gezdi.
Adıyaman’da FETÖ’ye ait İkbal Anaokulu, İkbal Ortaokulu, İkbal Lisesi ve İkbal Sağlık Meslek Lisesi’nin Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devredilmesinin ardından okullara şehit isimleri verildi. 16 yaşında Vatan Caddesi’nde şehit düşen Engin Dilbaç’ın ismi anaokula, Genelkurmay Kavşağı’nda damadı ile birlikte şehit düşen Necati Sayın’ın ismi liseye, Ankara’da şehit düşen Fazıl Gürs’ün ismi ortaokula verildi.
Okulların ismi Şehit Engin Tilbaç Anaokulu, Şehit Fazıl Gürs İmam Hatip Ortaokulu, Şehit Necati Sayın Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak değiştirildi.
2016-2017 Eğitim öğretimin başlamasıyla birlikte şehitlerin yakınları öğrencileri ilk günlerinde yalnız bırakmadı.
Okulları ziyareti damadı Fazıl Gürs ile birlikte şehit düşen Necati Sayın’ın eşi Behiye Gürs, 15 Temmuz Gazisi kızları Ülkü Sayın, Ayşe Emine Sayın, oğlu Ebubekir Sayın, Fazıl Gürs’ün eşi ve aynı zamanda Necati Sayın’ın kızı Bilge Gürs, Fazıl Gürs’ün 5 yaşındaki oğlu Ömer Gürs, annesi Neriman Gürs, babası Zafer Gürs, Şehit düşen Engin Tilbaç’ın annesi Bedriye Tilbaç, babası Murat Tilbaç, diğer akrabaları katıldı.
Şehit yakınlarının ziyaretine Adıyaman Valisi Abdullah Erin, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Jandarma Garnizon Komutanı Albay Ercan Atasoy, Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, Milli Eğitim Müdür Vekili Kazım Çoban, Halk Eğitim Müdürü Aziz Özbilgiç eşlik etti.
Okulları tek tek dolaşan şehit yakınları düzenlenen 15 Temmuz Şehitlerini Anma Programına katıldı. Gözyaşlarına hakim olamayan şehit yakınlarının acıları bir kez daha tazelendi. Şehit Engin Tilbaç’ın annesi Bedriye Tilbaç, ‘Eskişehir Marşı’nı okudu. Şehit Fazıl Gürs İmam Hatip Ortaokulu’nda düzenlenen törende de gözyaşları sel oldu.
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende konuşan Adıyaman Valisi Abdullah Erin, 15 Temmuz şehitlerini minnet ve şükranla andıklarını kaydetti. Vali Erin, bu asil milletin tüm dünyaya demokrasi dersi verdiğini belirterek, “Bu millet Anadolu topraklarında çok büyük sıkıntılarla karşı karşıya kaldı. Kendi aslına ve özüne dönmek istediğinde ya bir darbeyle karşımıza çıktılar yada başka şeylerle engel oldular. Her zaman başardılar ancak 15 Temmuz’da başaramadılar. Darbe teşebbüsü karşısında imanıyla, inancıyla, iradeli bir toplum vardı. Tüm şehitlerimizi minnetle anıyoruz” dedi.
Fazıl Gürs’ün eşi ve aynı zamanda Necati Sayın’ın kızı Bilge Gürs ise, Türkiye’ye göz diken hainlere seslenerek, ölümüne vatanımızı koruyacaklarını belirtti. Bilge Gürs, “15 Temmuzda benim hem babam hem eşim şehit oldu. FETÖ denilen terör örgütü ilk olarak eğitim kurumlarını kullanarak bir yerlere geldiler. Şimdi inşallah bu kurumlar doğru ellerde. Çocuklarımız bizlerin gelecek nesilleridir. Onlardan tek ricam vatanımıza, milletimize, devletimize, bayrağımıza sahip çıkmalarıdır. Unutma Türkiye bu ülkede sizin çocuklarınız gülsün diye kendi çocuklarını yetim bırakan yiğitler var” dedi.
Fazıl Gürs’ün babası Zafer Gürs ise, “Çocuğum 1980 ihtilalinde doğdu, 15 Temmuz darbe girişiminde öldü. Fakat bu darbecilerin bizim askerimiz olduğuna inanmıyorum. Bu askerler elbisesini değiştirmiş, maskesini değiştirmiş hainledir” ifadelerini kullandı.
Necati Sayın’ın gazi olan kızı Ayşe Emine Sayın ise, “Genelkurmayın önünde iken gözü dönmüşçesine, asker kılığına bürünmüş hainler tankları üzerimize sürdüler. Babam, eniştem ve ablamı tank bariyerlerden aşağı düşürdü. Beni ise bariyerlerde sıkıştırdı. Eniştem ve babam şehit düştü, ben ve ablam ise yaralandık” diyerek yaşadıklarını anlattı.
Şehit düşen Engin Tilbaç’ın annesi Bedriye Tilbaç ise, ‘Eskişehir Marşı’nı okudu.
(İHA)