AMASYA (AA) - Suluova Hacı Muammer Koca Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkez Müdürü Talat Keskin ile huzurevi sakinleri  Belediye Başkanı Fatih Üçok'u ziyaret etti.

Üçok, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

"Huzurevimizdeki sakinlerimizi ziyaret edip sohbetlerde bulunup dertleşiyor ve dualarını alıyoruz" diyen Üçok, şöyle devam etti:

"Hz. Peygamberimiz, 'sıkça hasta ve yaşlı ziyareti yapın' diyor. Biz de buna uyarak yaşlılarımızı ziyaret edip dualarını alıyoruz. Huzurevinde kalan yaşlılarımız bizim ebeveynlerimiz ve büyüklerimizdir. Onların deneyimleri ve tecrübeleri ve hayat görgüleri bizler için bir kılavuzdur. Bizleri ziyaret etmekle tevazu gösterdiler, büyüklük böyle bir şey. Çok mutlu olduk.  Bu vesileyle huzurevi idaresi ve sakinleri ilk defa belediyemizi ziyaret etmiş oldu. Kendilerine çok teşekkür ederiz."

Huzurevinin yan tarafındaki arsada bir hobi bahçesi yaparak huzurevi sakinlerinin kullanımına açacaklarını söyleyen Üçokç, "Çalışmalarımız başladı. Hobi bahçesinde yaşlılarımız streslerini atarak, toprakla haşır neşir olarak güzel vakit geçireceklerine inanıyorum. Eğlenceli ve değerli vakit geçireceklerini düşünüyorum. Hobi bahçesini kısa sürede tamamlayarak yaşlılarımızın kullanımına sunacağız” dedi.

Üçok’a verdiği destekler dolayısıyla teşekkür eden Keskin ise, “Peygamber efendimiz, 'gençliğinde yaşlılara hizmet edenler yaşlandıkları zaman Allah tarafından kendilerine hizmet edecek gençlerle ödüllendirirler” diyor. Bu konuda Sayın Başkanımız kurumumuzu ve yaşlılarımızı sürekli ziyaret ediyor. Biz de bir iadeyi ziyarette bulunalım dedik. Ayrıca yerel yönetimlerin arkamızda olduğunu görmek de bizim için çok anlamlıdır. Yapacakları hobi bahçesi için de ayrıca teşekkür ederiz" diye konuştu.

Ziyarette kendisine çiçek ve ebru işlemeli bir tablo hediye edilen Üçok, kendisini ziyarete gelen huzurevi idaresi ve sakinlerine teşekkür etti, çeşitli ikramlarda bulundu.