SAMSUN (AA) - Samsun'da Ladik Halk Eğitim Merkezince Kemal Kaplan Huzurevi'nde kalan yaşları 75-83 arasındaki 20 kişiye iğne oyası ve takı tasarım kursu veriliyor.

Ladik Halk Eğitim Merkezi Müdürü Gülahmet Aydemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kursların huzurevi müdürü Hakan Zercu'nun talebi üzerine açıldığını, öğreticisi olarak Semiha Bayrak ve Canan Çoban'ı görevlendirdiklerini söyledi.

Huzurevinde kurs açmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Aydemir, "Huzurevimizde kalan yaşları 75-83 arasındaki 20 vatandaşımıza iğne oyası ve takı tasarım kursu veriyoruz. Kurs 2 ay kadar önce başladı. Yaşlı vatandaşlarımızın kurslara ilgisini memnuniyetle karşıladım." dedi.

Huzurevi müdürü Zercu ise huzurevi sakinlerinin kendilerinden oyalanabilecekleri bir kurs talep ettiklerini, bunun üzerine Halk Eğitim Merkezi ile temasa geçtiklerini anlattı.

Açılan kursa huzurevi sakinlerinin oldukça ilgi gösterdiğini dile belirten Zercu, "Huzurevinde 42 kişi kalıyor. Sağlık durumu elveren hem kadın hem de erkek yaşlılarımız iğne oyası ve takı tasarımını öğreniyor. 8 ay sürecek kursun ardından başka kurslar için de talepte bulunacağız." diye konuştu.

Zercu, kursiyerlere malzeme temininde yardımcı olan Kaymakam Mustafa Temiz, Belediye Başkanı Selim Özbalcı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Aykan Sancı'ya da teşekkür etti.

Kursiyerlerden 83 yaşındaki Sefer Bingöl de kurs sayesinde iğne oyası ve takı tasarımını öğrendiğini, yaptıkları eserleri kendilerini ziyarete gelenlere hediye ettiklerini söyledi.