SAMSUN (AA) - Havza ilçesinde huzurevinde kalan Rum asıllı 72 yaşındaki Anatasiadi Istiratonik, ihtida töreniyle Müslüman olduktan sonra 82 yaşındaki Sefer Bolat ile hayatını birleştirdi.

Havza Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezine 8 ay önce başvurarak burada kalmaya başlayan, 1987 yılından bu yana birlikte yaşayan Rum asıllı Türk vatandaşı Istiratonik ile Sefer Bolat, aileleri karşı çıksa da birlikteliklerini dünyaevine girerek sürdürme kararı aldı.

Huzurevindeki ihtida (Başka bir dinden çıkıp Müslüman olma) töreninde Havza Müftüsü Lütfi Kocatürk'ün yönlendirmesiyle kelime-i şehadet getiren Istiratonik, Müslüman oldu ve "Gülizar" ismini aldı. Merasim sonunda Kocatürk, daha önce Hristiyan olan Anatasiadi Istiratonik'e ihtida belgesini vererek Kuran-ı Kerim ve dini bilgiler kitabı hediye etti.

Bu törenin ardından düğüne geçildi. Davetliler ile huzurevi sakinlerinin katıldığı düğünde çiftin şahitliğini Havza Kaymakamı Alper Tanrısever ile Samsun Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Vekili Tekin Balcı yaptı.

Nikah merasiminde heyecanlanan Sefer Bolat, ismi sorulduğunda "evet" yanıtı verince davetliler gülümseyerek alkışladı. Gelin de damadın ayağına basmayı unutmadı. Evlilik cüzdanını Gülizar Bolat'a veren Kaymakam Tanrısever, Samsun Valisi İbrahim Şahin ile kendi adına geline iki altın taktı.

Nikah sonrası davetliler, yerel sanatçıların seslendirdiği şarkı ve türkülerle gönüllerince eğlendi.

- Evlenmek için 27 yıl beklediler

Damat Sefer Bolat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gökçeada'da cezaevinde yattığını, 1987'de tahliye edildikten sonra bir arkadaşı aracılığıyla adada tanıştığı ve 27 yıldır birlikte yaşadığı Istiratonik ile evlenmek için uzun süre beklediğini söyledi.

Eşinin o dönem kızı ile yaşadığını anlatan Bolat, "Bir sene çok kış oldu. Ben de aldım evime getirdim. O günden sonra birlikte yaşamaya başladık. O zaman Rum halkı bize karşı çıktı, nikah yaptıramadık. 1993'te Samsun'a geldik. Bu sefer de yeğenlerim hanımı istemedi. Kavak Kaymakamımız bizi buraya yerleştirdi. Biz de nikah yaptırma kararı aldık" dedi.

Istiratonik ise Sefer Bolat’ın kendisine çok iyi baktığını dile getirerek, "Sefer ile 27 yıldır birlikteyiz. Çocuklarım var ama onlar beni bir Müslüman ile olduğum için ölü kabul ediyor. Şimdi resmi nikahımız kıyıldı, çok mutluyum" diye konuştu.