Ancak birden fazla web siteniz varsa daha fazla web alanına ihtiyacınız vardır. Bu duruma çözüm olarak da reseller hosting kullanılabilir. Reseller ile standart hosting paketleri dışında birkaç web sitesini kolayca barındırabilirsiniz. Paket türüne göre yüzlerce web sitesi barındırabilirsiniz.

Reseller hosting; size ait olmayan web sitelerini de barındırabileceğiniz bir hosting türüdür.  Sizler de reseller hostingle birlikte kendi müşterilerinize hosting sağlayabilirsiniz. Yönetim paneli üzerinden kolayca kendi hosting paketlerinizi oluşturarak istediğiniz fiyata satabilirsiniz.  Çevrenizdekilere de web sitesi kurarak sunucularınızda barındırabilirsiniz.

Web tasarım, web yazılım işi yapıyorsanız, daha fazla kazanabilmek ve  müşterilerinize daha kurumsal bir destek sunabilmek için reseller hosting hizmetinden yararlanabilirsiniz. Bu hosting türü ile küçük çaplı bir hosting firmanız varsa çok uygun bir bütçeyle kaliteli bir hosting alt yapısı oluşturabilirsiniz. Ayrıca girişimciyseniz reseller hosting ile müşterilerinize ulaşmanın yollarını bularak istediğiniz kadar kazanç elde etmeye başlayabilirsiniz.

Reseller Hosting Avantajları Nelerdir?

Standart hosting paketi yerine satın aldığınız reseller hosting sizlere birçok fayda sağlayacaktır. LimonHost sizlere farklı ihtiyaçlarınıza yönelik uygun fiyatlı ve güçlü alt yapıya sahip reseller hosting satabilir. Reseller hosting avantajları şu şekildedir;

  • Birden fazla web sitesini barındırabilmek için yönetim, donanım ve lisans maliyetlerini ortadan kaldırmak adına çok ekonomik ve pratik bir çözüm olacaktır.

  • cPanel ve Plesk panel üzerinden reseller hosting hesabınızı kolayca yönetebilirsiniz. Ayrıca birçok işlemi kolayca yapabilir ve istediğiniz zaman geniş yetkilerle birçok değişikliği yapabilirsiniz.

  • LimonHost tarafından sağlanan  reseller hosting paketinizi istediğiniz zaman yükseltebilir ve iş planınıza göre pratik çözümler bulabilirsiniz.

  • Hosting hizmetinizde tüm müşterileriniz için ayrı bir yönetim paneli oluşturabilir ve kendi hosting paketlerinizi oluşturarak fiyatlarınızı belirleyebilirsiniz.

  • Hosting paketinizde yer alan tüm dosyalar ücret ödemeden otomatik olarak yenilenmektedir.

  • Web sitenizi ücretsiz olarak bir kesinti yaşamadan taşıyabilirsiniz.

  • Sınırsız e mail ve trafik desteğine kavuşabilirsiniz.  Kesintisiz bir hosting hizmeti vererek müşterilerinizin ihtiyaçlarına limitsiz ve hızlı çözümler sunabilirsiniz.

  • Kendi DNS adreslerinizi oluşturarak kurumsal bir hizmet verebilirsiniz.

  • Cloud teknolojisi ile güçlü bir alt yapıyı kullanabilirsiniz.

  • Tek tuşla kolay kurulum desteği sunabilirsiniz.

  • Bir sorun yaşadığınız anda LimonHost müşteri hizmetlerinden online destek alarak sorunlarınıza anlık çözümler bulabilirsiniz.

  • Özel site trafiği, veri tabanı sayısı, mail hesabı sayısı gibi birçok özellikten sınırsız şekilde yararlanabilirsiniz.

  • Kendi hosting şirketinizi kurmak istiyorsanız yolun başında bir reseller hosting paketi ile hosting satışı ve pazarlaması konusunda deneyim kazanabilirsiniz.

Reseller Hosting Dezavantajları Nelerdir?

Birçok firmanın reseller hosting paketlerinde site barındırma sınırı vardır. Sisteminizdeki web sitesi sayısı artarsa hizmet vermekte yetersiz kalabilirsiniz. LimonHost bayi 20, bayi 50 paketleriyle web sitesi sınırı uygularken  bayi limitsiz paketi ile sınırsız web sitesi barındırabileceğiniz bir paket sunar.  Yani reseller paketinin işlevselliğini yitirme konusundaki dezavantajı karşısında LimonHost yapıcı çözümler sunar.

Reseller Hosting Nasıl Kullanılır?

Reseller hosting paketi satın aldıktan sonra hesabınıza tanımlanır. Bu andan itibaren sizler aldığınız hosting paketini kullanmaya başlayabilirsiniz. Müşterilerinize satacağınız hesaplar için ilk olarak cPanel paketleri oluşturarak işe başlamalısınız. B paketleri belirlerken satacağınız cPanel hesabının disk alanını, alan adını, veritabanı sayısını ve daha birçok özelliği kendiniz belirleyebilirsiniz. Tüm bu adımları izledikten sonra müşterileriniz için bir cPanel hesabı oluşturabilirsiniz. Hizmete açtığınız cPanel hesaplarının tamamını kolayca yönetebilirsiniz.

Müşterilerinize satacağınız hosting paketlerinin sınırlarını ve fiyatlarını kendiniz belirleyebilirsiniz. Ayrıca müşterileriniz bir sorun yaşadığı anda LimonHost müşteri hizmetleri temsilcileri sizlere 7 gün 24 saat etkili çözümler sunacaktır.

 Seçtiğiniz reseller hosting paketine göre ücretsiz SSL sertifikası,  ücretsiz yedekleme,  cPanel hizmetinden yararlanabilirsiniz.  Ayrıca sınırsız trafik limiti ve  e posta hesabını kullanabilirsiniz. 50 GB’tan başlayan depolama alanıyla birlikte 100 GB’a kadar farklı paketleri seçebilirsiniz. Ayrıca web siteleriniz için ücretsiz taşıma hizmetinden de yararlanabilirsiniz.

Reseller Hosting Nasıl Alınır?

Reseller hosting satın alabilmek için LimonHost’tan faydalanabilirsiniz.  Tek panel üzerinden zorlanmadan esnek bir müşteri yönetim hizmetinden faydalanmak için öncelikle ihtiyaçlarınızı belirlemelisiniz. İhtiyaçlarınıza çözüm sunacak bir reseller hosting paketini hemen seçebilirsiniz.

Satın almak istediğiniz hosting paketini seçtikten sonra sepetinize ekleyin. Daha sonra ne kadar süreli alım yapacağınızı belirleyin. 1 ay, 3 ay,  6 ay ve 12 ay seçeneklerinden birini seçebilirsiniz. LimonHost reseller hosting alımlarında müşterilerinin yaşadıkları sorunlara karşı  müşteri hizmetleri numarası,  mail servisi ve online yardım hizmeti üzerinden çözümler sunuyor.

Reseller hosting paketi satın alırken bir alan adı da tescilleyebilir ya da var olan bir alan adınızı buradan yayına almak için giriş yapabilirsiniz. Tüm bunlar dışında sadece hosting paketi de alabilirsiniz.  Ödemenizi yaptıktan sonra reseller hosting paketinizi kullanmaya başlayabilir ve müşterilerinize hizmet vererek hemen para kazanmaya başlayabilirsiniz. 

Hemen LimonHost paketlerini incelemek için: https://www.limonhost.net/