İSTANBUL (AA) - İbn Haldun Üniversitesi'nde (İHÜ) özgün fikirler üretmek isteyen araştırmacılar, yüksek lisans için 16 Şubat'a kadar erken kayıt yaptırabilecek.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, her yüksek lisans öğrencisinin yurt içinde ve dışında araştırma yapma hayalini gerçeğe dönüştüren İHÜ'nün, 2018-2019 güz dönemi yüksek lisans erken kayıt başvuruları devam ediyor.

Yüksek lisans programlarına başvurup başarılı olan öğrenciler, üniversitenin Washington, Londra ve Alor Setar'daki eğitim noktalarında da uluslararası düzeyde eğitim alma ve araştırma yapma imkanına sahip olacak.

Türkçe, İngilizce ve Arapça'nın yanı sıra İHÜ'deki öğrenciler, Almanca, İspanyolca, Rusça ve Fransızca gibi batı dilleri, ayrıca Çince ve Malayca gibi doğu dillerini de seçmeli olarak alabiliyor.

Lisansüstü programlara odaklanmak suretiyle alanında özgün fikirler üretecek araştırmacılar yetiştirmeyi hedefleyen üniversitenin öğrencilerinin yüzde 75'i yüksek lisans öğrencilerinden oluşuyor. Toplam öğrenci sayısının yüzde 35'ini oluşturan yabancı öğrencilere zorunlu Türkçe hazırlık eğitimi veriliyor. Bu da hem Türk öğrencilere hem de yabancı öğrencilere farklı dillerde kuracakları diyaloglarla yurt dışına gitmeden dil pratiği yapma imkanı tanıyor. Ayrıca başarılı öğrencilere derecelerine göre Londra, New York ve Malezya'da İngilizce dil eğitimi ve akademik eğitim imkanları sunuluyor.

Sosyal bilimlerin farklı alanlarında yetkin, uluslararası platformlarda ve eğitim kurumlarında çalışmalar yapmış akademik kadroya sahip İbn Haldun Üniversitesi'nde, klinik psikoloji, Türkiye çalışmaları, din bilimleri, uluslararası ve mukayeseli hukuk gibi öğrencilerin daha spesifik alanlarda yüksek lisans yapabileceği bölümler bulunuyor.

Hukuk, İslami ilimler, insan ve toplum bilimleri, iletişim, yönetim bilimleri ve eğitim fakültelerinin bulunduğu üniversitede, mimarlık ve güzel sanatlar fakültesinin kurulması için de hazırlıklar devam ediyor.