GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Belediyesince düzenlenen iftar yemeğinin ardından kentteki okulların 5'inci sınıflarında öğrenim gören 743 öğrenciye bisiklet dağıtıldı.

Zafer Meydanı'nda düzenlenen iftar programının ardından bisikletlerini alan öğrenciler, sevinçli anlar yaşadı.

Programda konuşan Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 2015 ve 2016 yılında da bisiklet dağıtımı etkilinliği düzenlediklerini hatırlatarak, bu yıl 5'inci sınıf öğrencilerinin sayısında ciddi artış olduğunu bildirdi.

Öğrencilerin, hediye verdikleri bisikletleri kazasız belasız kullanmalarını dileyen Çimen, "Süleymaniye mahallesinde bir buçuk metre genişliğinde bisiklet yolunun çalışmasını başlattık. Özcan ve Bağlarbaşı mahallerinde de bisiklet yolları yapacağız." dedi.

Şehrin fiziki şartları nedeniyle daha önceden bisiklet yollarını hazırlayamadıklarını ifade eden Çimen, kentte 37 noktada 70 milyonluk yatırımla Gümüşhane'yi imar etmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Çimen, bisiklet dağıtım etkinliğinin gelecek yıllarda da artarak devam edeceğini ifade ederek, projelerine destek veren Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, iş adamı İzzet Işık ve Çayırova Bellediye Başkanı Şevki Demirci'ye teşekkür etti.

Konuşmaların ardından bisikletlerini alan öğrencilerin mutlulukları gözlendi.

Dağıtım törenine, Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Gümüşhane İl Emniyet Müdürü Orhan Kar ve diğer protokol üyeleri katıldı.