Oya yapmadan önce de farklı örneklere bakarak, bir fikir sahibi olurlar. Bu arada çeyiz hazırlayacak olanların; iğne oyası mı yoksa tığ oyası mı yapacağı da önemli bir noktadır. Zira iğne oyaları; yapımı bakımından daha zordur ve işçilik ister. Ancak en güzel oya örnekleri de; iğne ile yapılan oyalardan çıkmaktadır. İğne oyası örneklerini teker teker inceleyerek siz de hazırlayacağınız çeyizlerinizi daha görkemli ve gösterişli bir hale getirebilirsiniz. Genellikle yazma, tülbent, havlu kenarlarına işlenen iğne oyası; eşyaların daha güzel bir görünüme sahip olmasına yardımcı olmaktadır. Dümdüz beyaz bir havlu ile, kenarı işlenmiş desenli bir havlunun dışarıdan bakıldığı zaman aynı görünümü vermesi imkansızdır. İşte oyalar da; gösterişi meydana getirmekte ve eşyaların daha özel bir hale gelmesine yardımcı olmaktadır. Bayanların el işi konusunda en fazla önem verdikleri oyalar; farklı yörelerde farklı örnekleri ile mevcuttur. Bu arada bu işlerle haşır neşir olan ya da daha önce kendisi çeyiz hazırlamış olan bayanların ellerinde; çeşitli oya örnekleri de mevcuttur. Birisinin ihtiyaç duyması halinde bu alanda bir yardımlaşma örneği ortaya çıkar ve bütün bayanlar karşısındakine yardımcı olmak adına; oya örneklerini gün yüzüne çıkarır.

İğne oyaları da tıpkı giyim ve aksesuar alanındaki parçalarda olduğu gibi modaya uyum sağlamak adına her yıl farklı örnekleri ile bayanların karşılarına çıkar. Trend iğne oyaları hakkında fikir sahibi olmak adına; internet üzerinden araştırmalar yapılabilir. Her yıl özel olarak dizayn edilen iğne oyaları; 2016 yılı için de en özel tasarımları ile piyasadaki yerini almaktadır. 2016 iğne oyaları arasından seçim yapacak olan bir kişi; kendi tarzına uygun olan oya modelini seçmelidir. Sırf birisi tavsiye etti diye; aslında pek de hoşunuza gitmeyen bir iğne oyasını eşyalarınıza uygulamayın.

İğne oyası örnekleri hakkında detaylı bir fikir sahibi olmak isterseniz; siz de birçok bayan gibi www.modasesler.com sitesine giriş yapabilirsiniz. Zira sitede tarzınıza uygun olan iğne oyasını bulacağınız birçok farklı örnek mevcuttur.