KASTAMONU (AA) - Kastamonu İnsani Yardım Derneği tarafından Sudan'da 100 yetim çocuğa giyecek yardımı yapıldığı bildirildi.

Dernek Başkanı Mücahit Dağdelenoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, ramazan ayında da yardım faaliyetlerine "Tek ihtiyaç sahibi kalmasın" sloganıyla devam ettiklerini söyledi.

Bu kapsamda dünyanın birçok ülkesinde yardım faaliyetlerini sürdürdüklerini belirten Dağdelenoğlu, şu bilgileri aktardı:

"Bu sene ramazan çalışmalarında bulunmak üzere yönetim kurulu üyesi Uğur Özyün ile birlikte Sudan'ın Darfur bölgesine gittik. Kastamonu'dan Sudanlı yetimler ve ihtiyaç sahipleri için götürmüş olduğumuz gıda kolileri, bavullar dolusu oyuncaklar, çerezler, lokumları sıcak ülkenin güzel insanlarına ulaştırdık. İlimizden proje kapsamında üstlendiğimiz 100 adet yetim çocuğumuzun bayramlık giydirilmesi projesini çok şükür gerçekleştirdik. İnşallah ramazan sonuna kadar bizden sonra giden diğer ekiplerimiz aracılığı ile 100 çocuğumuzu daha giydireceğiz."

Derneğin bölgeye yardımlarının bundan sonra da devam edeceğini belirten Dağdelenoğlu, dernek olarak Kastamonu'da ise değeri 21 bin 250 lira olan 250 adet gıda kolisinin dağıtımını gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi.