Sağlık turizminin yanı sıra gezilip görülecek yerleri ile de öne çıkan Armutlu ve İhlas Armutlu tatil köyü kısa tatilleriniz için muhteşem bir seçenek!

Armutlu Hakkında

Doğa ile iç içe olan Armutlu Gemlik Körfezi’nin çıkış noktasında bulunur ve Yalova’ya, Bursa’ya, İstanbul’a çok kolay bir şekilde ulaşım yapılabilen bir konumda bulunur. BUDO seferleri sayesinde Bursa Mudanya’dan ve İstanbul’dan İhlas Armutlu Tatil Köyü İskelesi yoluyla kolayca ulaşılabilecek olan Armutlu, kaplıcalarıyla ünlü bir yerdir. BUDO biletinizi bilet.com’dan kolay ve güvenli bie şekilde hemen satın alabilirsiniz.

Armutlu Gezilecek Yerler

Armutlu doğa ve sağlık turizmi ile bilinen şirin, huzurlu ve çok güzel bir ilçedir. Armutlu sahilleri temiz, sakin ve oldukça güzel; bu nedenle denize girmek isteyenlerin tercih edebileceği bir yer.

Tarihi yerleri gezmek isteyenler için de Atatürk Kökü çok iyi bir seçenek, tarihi dokuları hissettiren ve keyifli bir gezi yapılabilecek Termal Atatürk Köşkü tamamen ahşap ve çok doğal bir görünüme sahip.

Doğal güzellikleri ile dikkat çeken Armutlu’da bulunan Sudüşen Şelalesi ulaşımı keyifli bir yer olmakla birlikte özellikle yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline geliyor. Yürüyüş parkurları, muhteşem baraj gölü, eşsiz doğa faunası ile doğa turizmini tercih edenlerin bir numaralı uğrak yeri olduğunu söylemek mümkün.

Bir başka doğal güzellik olan Kent Ormanı da pek çok bitki, ağaç, hayvan türünün bir arada yaşadığı harika bir yer.

Dipsiz Göl, Erikli Şelalesi, Delmece ve Karlık Yaylaları, Açık Hava Müzesi, Yürüyen Köşk, Canlı Ağaç Müzesi de Armutlu gezilecek yerler listesine eklenmesi gereken diğer yerlerdir.

İhlas Armutlu Tatil Köyü

Armutlu’nun Bozburun yani Tavşantepe mevkiinde bulunan İhlas Armutlu Tatil Köyü pırıl pırıl sakin denizi, termal imkanlarıyla huzurlu bir tatil vaat ediyor.

Türkiye’nin en büyük ve kapsamlı tatil köyü olan İhlas Armutlu Tatil Köyü’nde deniz manzaralı, kaplıca suyu bulunan daireler ve devre mülkler vardır. Yüzme havuzları, spor etkinlikleri, alışveriş merkezi, restoran, market ve kafeteryalarıyla tesis muhteşem bir tatil yapılması için gerekli tüm imkanlar bakımından donatılmış durumda.

Armutlu’da Ne Yenir?

Organik tarımın yapıldığı ve lezzetli sebzelerin, meyvelerin yetiştiği Armutlu’da organik sebzelerden yapılan lezzetli ve sağlıklı menüler bulabileceğiniz gibi alıştığınız ızgara, pide tarzı lezzetleri de bulabilirsiniz.