Ordu’nun Fatsa ilçesinde 13 yaşındaki Aleyna Akçaba, bir yandan okula giderken bir yandan da iki kardeşine hem annelik hem ablalık yapıyor.
Beş yıl önce, 8 yaşındayken, annesinin kendilerini bırakıp gittiğini ve o günden beri kardeşlerinin bütün ihtiyaçlarını kendisinin giderdiğini belirten Aleyna Akçaba, “Maddi manevi zaman zaman zorlandığımız oldu. Annem bizi bıraktığı zaman en küçük kardeşim 1.5 yaşındaydı. Kardeşlerimi o kadar çok seviyorum ki onlara baktığım için asla şikayetçi olmadım” dedi.
Fatsa Büyükata Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi olduğunu belirten Aleyna Akçaba, “Benden başka iki kardeşim daha var. En küçüğümüz Nihat, altı yaşında ve ondan büyüğü Hasan on yaşında. Babam şu anda balıkçılık yapıyor. Bundan beş - altı yıl önce annemiz bizi bıraktığı zaman büyük bir sorumluluğun altına girdim. Başlangıçta babam beni ve kardeşlerimi yuvaya bıraktı. Üç ay kadar yuvada kaldık. Daha sonra babam bizi yuvadan tekrardan yanına aldı. Bir süre Çamaş’ın Sakargeriş köyünde oturduk. Bir süre de babamın bekçilik yaptığı bir evde oturduk. Daha sonra buraya taşındık. Bu evin temizliğini, yemeğini ve kardeşlerimin bakımını yapıyorum. Ama hiçbir zaman şikayetçi olmadım. Ev temizliği zor değil. Kardeşlerimin ödevlerinde onlara yardımcı oluyorum. Zaten öğretmenlerimiz de bize büyük destek veriyorlar. Maddi ve manevi her zaman yanımızda oldular. Maddi sıkıntı çektiğimiz çok zaman oldu. Bazen yiyecek bir şeyler alamadığımız ya da eve eşya almak istediğimizde paramız olmadığı için alamadığımız zamanlar oluyor. Mesela babam çalışmaya başladığında yavaş yavaş evimize eşya alabileceğimizi söyledi. Buzdolabımız bozuk. Babam çalışıyor ama halen daha buzdolabı alamadık” diye konuştu.
Herhangi bir kurumdan maddi yardım almadıklarını belirten Aleyna, “Şu anda maddi destek aldığımız hiçbir kurum ya da şahıs yok. Elimden geldiği kadar kardeşlerime iyi bakmaya çalışıyorum. Onlar benim her şeyim” şeklinde konuştu.
Evlerinde yeteri kadar eşya bulunmadığını belirten Aleyna Akçaba, “Bize yardım edilmesini bekliyoruz. Çok fazla eşyamız yok. Babam çalıştığı parayla gerekli şeyleri almaya çalışıyor ancak onun da parası bu kadarına yetiyor” diyerek sözlerine son verdi.
(İHA)