TRABZON (AA) - Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO), Ticaret Bakanlığı tarafından ikinci el motorlu kara taşıtı alım ve satımı yapan kişiler ile satış müdürleri ve satış personeli için mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğunun getirildiğini duyurdu.

TTSO'dan yapılan açıklamada, mesleki yeterlilik belgesi almak isteyenlerin TTSO bünyesinde faaliyet gösteren Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi'ne (ABİGEM) başvurabileceği bildirildi.

İl Ticaret Müdürlükleri tarafından mesleki yeterlilik belgesi olmayan işletmelere yetki belgesi verilmeyeceği hatırlatılan açıklamada, noterlerin mesleki yeterlilik belgesi ibraz etmeyenlerin alım satım işlemlerini kabul etmeyeceği, belediyelerin ise belgeyi ibraz etmeyen işletmelere ruhsat vermeyeceği kaydedildi.

İkinci el motorlu kara taşıtı alım satımı yapanlar veya bu sektöre yeni girecek girişimciler için firma sahibi, şube var ise şube müdürü, pazarlama ve satış personelinden en az bir kişinin mesleki yeterlilik belgesini almak zorunda olduğu belirtildi.

Yetki belgesi ve mesleki yeterlilik belgelerinin 5 yılda bir yenileneceği aktarılan açıklamada, yetki belgesinin ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti yapılan işletmenin bulunduğu yerdeki Ticaret İl Müdürlüğünce, mesleki yeterlilik belgesinin ise TOBB'a bağlı odalar aracılığıyla verileceği duyuruldu.