TOKAT (AA) - Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ile Bilgi Teknolojileri ve İnternet Güvenliği Derneği (BTİDER) işbirliğinde faaliyete geçirilen "güvenli internet tırı", il il gezerek öğrencileri güvenli internet konusunda eğitiyor.

Tokat'ın Zile ilçesine gelen güvenli internet tırında uzmanlar tarafından öğrencilere güvenli internet kullanımı konusunda bilgi veriliyor.

BTK tarafından oluşturulan tırın 81 ilin tamamına giderek öğrencilere güvenli interneti anlatması hedefleniyor. Tır ile ülke genelinde 1 milyon öğrenciye ulaşılması planlanıyor.

Tır sorumlusu ve Bilgi Teknolojileri ve İnternet Güvenliği Derneği Başkan Yardımcısı Yasir Abdullah Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, etkinliği BTK ile ortaklaşa yürüttüklerini söyledi.

Teknolojiye erişimi sıkıntılı olan öğrencilere ulaşıp, "Biz bunlarla ilgileniyoruz" demek istediklerini, "güvenli internet nasıl kullanılır, internette nasıl güvenli kalırız" konularında bilgi verdiklerini anlatan Çelik, öğrencilerin ilgisinden memnun olduklarını dile getirdi.

Tırın kısa bir süre önce hayata geçildiğini aktaran Çelik, şöyle devam etti:

"Amacımız bu tır ile Türkiye'nin batısından doğusuna kadar tüm öğrencilere ulaşıp internet hakkında bilgilendirmek. 'Bu teknoloji ile milli ve yerli olarak biz ne yapabiliriz' hakkında çocukların ufuklarını açmak. Yerli ve milli olarak 2023 hedeflerimize adım adım giderken çocukların da katkılarını almak. Diyarbakır ve Erzincan'a gittik. Sırasıyla tüm illerimize gideceğiz. Talep çok fazla."

Çelik, Zile'de konumlandıkları okulun köylerden taşımalı eğitimle gelen öğrencilerin yer aldığı bir okul olduğuna dikkati çekerek, "Köylerden gelen öğrenciler, tam aradığımız öğrenciler. Teknoloji imkanı yok yani. Bu öğrenciler, söylediğimiz her şeyi muhteşem şekilde anladı. Bu öğrenciler internet dünyasına düştükleri zaman tehlikelerle karşı karşıyadırlar. BTK ve BTİDER olarak güvenli interneti nasıl kullanacaklar, internette nasıl güvenli gezilebilir, ailelerini de seminer vererek ulaştık. Çok güzel oldu." ifadelerini kullandı.

Zile İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali ise, öğrencilere internetin faydaları ve risklerini anlatan, interneti güvenli kullanmayı öğreten, aynı zamanda öğrencilerin teknolojiye ilgilerini artıran güzel bir projenin hayata geçirildiğini vurguladı.

Öğrenciler de, proje ve verilen bilgilerden memnun olduklarını kaydetti.