BOLU (AA) - Bolu'da "İletişim Eğitimi ve Korumalı İş Yeri Çalışmaları İşbirliği" projesi protokolü imzalandı.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın makamında, Valilik, Belediye Başkanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü arasında düzenlenen ve 18 yaş üstü engelli bireyleri kapsayan projesinin hayata geçirilmesi için tören düzenlendi.

Düzenlenen törene Vali Aydın Baruş, Başkan Alaaddin Yılmaz, Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Koçyiğit ve belediye başkan yardımcıları katıldı.

Törende bir konuşma yapan Vali Baruş, imzaladıkları bu protokolün, gerek zihinsel, gerekse de ruhsal ve bedensel engelli bireylerin cinsel istismardan korunma yöntemleri, kişilerarası iletişim konusunda eğitim verilmesi ve istihdamı konusunda iş yerlerinin bilgilendirilmesini amaçladığını belirtti.

Protokolün uygulama alanlarının Bolu Kent Konseyi, Türk Gençlik Kurumu, İl Milli Eğitim ve İl Sağlık Müdürlüğü iş birliği ile açılan zihinsel engelli bireylere yönelik Karaçayır bölgesinde açılan kurslar olacağını belirten Barış, "Proje kapsamında, Bolu'daki engelli gençlere davranış kontrolü, sosyal beceriler, selamlaşma, tanışma ve tokalaşma becerileri, sözel ve sözel olmayan davranışlar, kişiler arası ikna becerileri, iş yerinde uygun olan ve olmayan davranışlar, sosyal destek ve parasal destek konularında gerekli eğitimleri verilecek." dedi.

Vali Baruş, asıl amaçlarının engelli bireylerin sosyal hayata kazandırılması olduğunu ifade ederek, "Bu bireylerin sosyal hayat içerisinde aktif şekilde yer almasını istiyoruz. Diğer zamanlarda olduğu gibi şu anda da kurumlarımız arasında engelli bireylerimizin sosyal hayata kazandırılması hususunda tam bir iş birliği var. Bu protokole katılan ve çocuklarımıza gençlerimize katkı sağlayacak olan tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum." diye konuştu.