KASTAMONU (AA) - Ilgaz Dağı'ndaki kayak merkezinde hafta sonu tatili dolayısıyla yoğunluk yaşanıyor.

Kastamonu ile Çankırı arasında bulunan ve Batı Karadeniz'in en yüksek dağlarından olan Ilgaz Dağı, doğal güzelliğiyle ziyaretçilerini cezbediyor.

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezleri arasında gösterilen Ilgaz Dağı, kış mevsiminde pek çok tatilcinin uğrak yerleri arasında bulunuyor.

Hafta sonu tatili dolayısıyla Ilgaz'a ilgi gösteren ziyaretçiler, 1850 rakımda doğal güzellikler arasında kayak ve snowboard yapıp kızakla kayarak, keyifli vakit geçirme fırsatı buluyor.

Ankara Üniversitesi Öğrenci Rehabilitasyon, Sosyal, Spor, Eğitim, Uygulama Mekan ve Tesisleri (ÖRSEM) Ilgaz Otel Müdürü Ferhat Akkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, günübirlik ziyaretçiler ile birlikte hafta sonu yoğunluğunun arttığını söyledi.

Yarıyıl tatilinin ardından merkezde yoğunluğun devam ettiğini dile getiren Akkaya, "Özellikle hafta sonları Ankara, Samsun, Çorum, Amasya ve Sinop'tan turlarımız geliyor. Ilgaz yaşanılacak bir cennet. Biraz daha tanıtıma ihtiyacı var. Bunun için hep birlikte el ele verip, bu dağdaki güzellikleri dünyaya tanıtmak gerekiyor. Burasının hem sağlık, hem spor yönünden tanıtılması gerektiğini düşünüyorum." dedi.

Seyahat acentesi sahibi Dilber Yücel de Ankara'dan her hafta Ilgaz Dağı'na geldiklerini anlatarak, "Kışın yapılabilecek en güzel aktivitelerden biri kayak. Burası başlangıç seviyesi için çok uygun. Çocuklar için de oldukça güzel alanlar var. Birçok ağaç çeşidi bulunuyor. Çok güzel manzaralar var. Müthiş fotoğraflar çekebiliyorsunuz." ifadelerini kullandı.