KASTAMONU (AA) - Ilgaz Dağı'ndaki kayak merkezinde hafta sonu yoğunluğu yaşanıyor.

Kastamonu ile Çankırı arasında bulunan ve Batı Karadeniz'in en yüksek dağlarından olan Ilgaz Dağı, doğal güzelliğiyle ziyaretçilerini cezbediyor.

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezleri arasında gösterilen Ilgaz Dağı, kış mevsiminde pek çok tatilcinin uğrak yerleri arasında bulunuyor.

Türkiye Kayak Federasyonu Ilgaz Kayak İşletmesi Müdürü Can Erdem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ilgaz Dağı'nda kar kalitesinin çok yüksek olduğunu belirtti.

Bu nedenle Ilgaz'a kayakseverlerin yoğun ilgisinin olduğunu ifade eden Erdem, şunları söyledi:

"Kayak sezonuna 16 Aralık'ta başladık. Şu anda 3 tesisimiz çalışır durumda. Otellerimiz hafta sonu dolu. Hafta içi de üniversite ve kamp gören öğrencilerimiz geliyor. Sezonumuzun nisan ayına kadar devam etmesini diliyoruz. Şu anda bizim otelimizin kapasitesi 85. Ilgaz Dağı'ndaki otellerimizin toplam kapasitesi ise yaklaşık 800 kişiyi buluyor. Hafta sonu kayak yapmaya gelen vatandaşlarımızla ziyaretçi sayısı bin kişiye ulaşıyor."

Çok güzel bir sezon geçirdiklerini ifade eden Erdem, bütün kayakseverleri Ilgaz Dağı'na beklediğini kaydetti.

Kayakseverlerden Berkay Yeşilyurt, kayak merkezinin çok kullanışlı olduğunu dile getirdi.

Kayak merkezine ulaşımın çok kolay olduğunu anlatan Yeşilyurt, "Ankara ve İstanbul'a yakın. Doğası çok güzel. 5 yıldır buraya geliyorum. Bayağı memnunum. Diğer pistler de açıldığı zaman çok daha güzel olacak." dedi.

Seçkin Arkan ise Ilgaz Dağı'nda 4 yıldır kayak yaptığını belirtti. Ilgaz Dağı'nı çok sevdiğini anlatan Arkan, kayak pistinin çok güzel olduğunu ifade etti.

Yaz sporları yerine kış sporlarını tercih ettiğini söyleyen Arkan, kayakseverlere Ilgaz Dağı'nı görmelerini tavsiye etti.