Bağcılar Belediyesi’nin, sosyal sorumluluk projesi olarak hazırladığı “Türkiye’nin Yeni Çizerleri-Çizer Atölyesi Projesi” düzenlenen törenle tanıtıldı. Proje kapsamında ilk dersi Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Hasan Kaçan ile birlikte çizdiği karikatürle verdi.
Engelli ve engelsiz bireylerin birlikte yer alacağı “Türkiye’nin Yeni Çizerleri- Çizer Atölyesi Projesi”nin ilk çizim dersini Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı verdi. Projesi kapsamında görme, işitme, zihinsel, bedensel engelli, engelli yakını ve engelli olmayan toplam 26 kursiyer çizim dersi görecek.
Düzenlenen tanıtım toplantısına Mili Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, Ak Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk ve çok sayıda davetli katıldı.
Ramazan Yumurtepe’nin kum şov gösterisi büyük ilgi gördü. Gösterinin sonunda Bakan Avcı’nın ve Başkan Çağırıcı’nın kumdan siluetlerinin yapıldığı video gösterildi. Bakan Avcı da sahneye çıkarak kum şova dahil olarak kumdan “Teşekkürler Bağcılar” yazdı. Satıyorum sosyal sorumluluk projesi kapsamında internet üzerinden ilk alışverişi Bakan Nabi Avcı yaptı.

DEZAVANTAJLI GRUPLAR İÇİN DEV PROJELER
Bu projenin engelli bireylerin toplumla bütünleşmesinde büyük rol üstleneceğini belirten Milli Eğitim Bakanı Avcı, “Bağcılar Belediyesi’nin çok güzel sosyal sorumluluk projesinde bir arada olmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Engellilerin toplumla bütünleşmesine yönelik her çaba takdire şayandır. Bu projeyi hayata geçiren, ürettiklerini internet üzerinden satışına izin veren Bağcılar Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Dezavantajlı gruplar için hükümetimiz çok daha büyük projelere hazırlanıyor. Bu konuda yapılacak daha çok iş var. Milli Eğitim Bakanlığı olarak biz de özellikle engelli öğretmenlerimizin göreve başlaması için ciddi mesafeler aldık. 2013’de 311 öğretmen atadık, bugün 1282 arkadaşımız sınıflarda öğrencilerle buluştu. Engelli öğrencilerimiz için de okula ulaşma imkanı olmayan çocuklarımıza evlerinde eğitim veriyoruz. Öğretmenlerimiz evlerine gidiyor ve yaşlarının gereği olan eğitimi evlerinde veriyorlar. Bu atölyenin yazarlarla başlaması ve çizerler ile devam etmesinden mutlu oldum’’ dedi.
Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı yaptığı konuşmada kursiyerlerin yeni huzurlu ve mutlu tablosunu çizeceklerini söyledi. Başkan Çağırıcı sözlerine şöyle devam etti:
“Proje diğer projelerde olduğu gibi başarıyla neticelenecektir. Türkiye’nin Yeni Yazarları Yazarlık Atölyesi’ne katılan 18 kursiyerin kitapları çıktı. Onlar işlerini başarıyla tamamladılar. Altın Kalem ödülüne layık görüldüler. Bu kursa da 26 kursiyerimiz katıldı. Sayın Bakanımız aynı zamanda iyi bir mizah yazarıdır. Molla Kasım Müstear ismiyle yazdığı mizahi yazılarla da gönüllerde taht kurmuştur. Engelliler Sarayımızda engelli kardeşlerimize kurslar veriyoruz, meslek öğretiyoruz ve iş sahibi yapıyoruz. İstanbul Kalkınma Ajansı’nca desteklenen Engelsiz Eğitim programı kapsamında 1500 engelliye kurs veriyoruz. Binin üzerinde kekeme sağlığına kavuştu.”
Kursiyer Yakup Garipçin de resim yapmayı çok sevdiğini belirterek, “Doğruyum, çalışkanım iyi gelirli bir bayanla evlenmek istiyorum” diye konuştu.
(İHA)