SAMSUN (AA) - İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Kentsel Dönüşümü TOKİ ile değil, Samsunlu müteahhitlerle gerçekleştirmek istiyoruz, halkımız bizlere güvensin" dedi.

Tok, Reşadiye Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi. İlkadım ilçesinde kentsel dönüşüm atağına başlanacağını ve çalışmaların hızla devam ettiğini belirtti.

Reşadiye ve Fatih mahallelerinin heyelanlı bölge olduğunu ifade eden Tok, şunları söyledi:

"Bu mahallelerimiz geçtiğimiz yıllarda heyelanlı bölge statüsünden çıkarıldı. Yalnız geçtiğimiz 5 yıl içinde buranın planlanmasıyla ilgili adım atılmamış ama şimdi Büyükşehir Belediyemizle çalışmalarımıza başladık. Buranın bir an evvel 5 binlik planlamalarını yaptırıyoruz. Bu planlamalar olmadan istenilen kentsel dönüşümü gerçekleştiremiyoruz. Bu kentsel dönüşüm TOKİ ile değil, Samsun'un ileri gelen müteahhitlerini bir araya getirmek suretiyle gerçekleştirmek istiyoruz. Bu dönüşüm sadece Reşadiye'de değil ilçemizdeki birçok mahallemizde yapılması gerekiyor. Planlama çalışmalarımız bittikten sonra yılbaşının ardından mahalle sakinlerimizle konuşmaya, bu konuyu danışmaya başlayacağız. Halkımızın isteği doğrultusunda bu değişim ve gelişime öncü olacağız. Halkımız istemediği sürece bu iş zorla yapılmayacaktır."