SAMSUN (AA) - İlkadım Belediyesi ve İlkadım Kent Konseyince düzenlenen "Avrupa Birliği Projelerinde Strateji Belirleme Eğitimi" sertifika töreni ile sona erdi.

Sertifika törenine katılan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, burada yaptığı konuşmada, gerçekleşen eğitim programının uluslararası düzeyde olmasının önemine vurgu yaparak, eğitim programını tamamlayan kursiyerleri tebrik etti.

Erdoğan Tok, "İlkadım Kent Konseyimiz ile birlikte gerçekleştirdiğimiz Avrupa Birliği Projelerinde Strateji Belirleme Eğitimi 6 gün sürmüş olup Erasmus Plus 2020 Strateji eğitimcisi, Akademisyen Antonio Benaches'ın katılımı ile yapılmıştır. Böylesi büyük uluslararası bir eğitim programının ev sahipliğini yapmak bizlere mutluluk veriyor. Yapılan eğitimlerde kursiyerlerimiz sadece proje geliştirme noktasında yükselmiş olmayıp yabancı dillerini de geliştirmiştir. Katılım gösteren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Eğitimlerde katılımcılara Avrupa Birliği Projesi hazırlama ve söz konusu birliğin sosyal içerikli projelerinin topluma kattığı değerlerin anlatıldığını belirten Antonio Benaches, eğitim programının başarılı bir şekilde tamamladığını belirtti.

Kurs sonunda eğitim gören kursiyerlerin uluslararası projeler yaratabilecek seviyeye geldiğini ifade eden Antonio Benaches, katılım gösteren herkese teşekkür etti. İlkadım ilçesine hayran kaldığını da belirten Benaches'a İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, el yapımı özel cam vazo armağan etti. Program sonunda eğitim gören kursiyerlere sertifikaları protokol üyelerince takdim edildi.