SAMSUN (AA) - İlkadım Belediyesince yapılan çocuk parkı ve halı sahalara 1 milyon 800 bin lira harcandığı bildirildi.

Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Kalkanca Mahallesi'nde yapılan yeni halı saha ile yenilenen çocuk oyun parkını inceledi.

Tok, Anadolu, Derecik, Derebahçe, Kalkanca, Baruthane, Karasamsun ve Kazım Karabekir mahallelerine yeni çocuk parkı ve halı saha yaptıklarını söyledi.

Yeşil alanı, beton zemini, koruyucu kauçuk tabanı ve modern oyun gruplarıyla parkın baştan sona yenilendiğini vurgulayan Tok, "Semt Spor Merkezleri Projesi kapsamında çocuk ve gençler için oyun alanları ve spor tesisleri yaptık. Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz, Kalkanca Mahallesi'ndeki Mehtap Parkı'nı modern oyun gruplarıyla yeniledi. Mahalleye yeni bir halı saha kazandıracağız." dedi.

Parkta oynayan çocuklarla sohbet eden Tok, şöyle konuştu:

"Yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızın vakitlerinin çoğunu geçirdiği parkları program dahilinde baştan aşağıya yeniliyoruz. Parklarımızda bulunan oyun grupları, yeşil alanlar, park zeminleri ve aydınlatma gruplarımızı tamamen yenileyerek parklarımızı yeni görünüme kavuşturuyoruz. Bunun yanı sıra yeni park ve spor tesisleri de yapıyoruz. Her şey geleceğimizin teminatı sevgili yavrularımız için. Çocuk parklarını yapmak kadar o parklara sahip çıkmak, korumak ve kollamakta çok önemli. Vatandaşlarımızın ve mahalle sakinlerimizin parklarımızda bulunan oyun gruplarını ve dinlenme alanlarını sahiplenilerek korunması gerekmektedir."

Tok, 2016 yılı itibarıyla 1 milyon 800 bin liraya mal olan tam donanımlı 7 çocuk parkı ile 3 halı saha yaptıklarını kaydetti.