GİRESUN (AA) - Giresun Valisi Hasan Karahan, İlköğretim Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı. 

Karahan, mesajında, yeni eğitim ve öğretim sezonunun tüm öğrenci, öğretmen ve velilere hayırlı olmasını diledi. 

Giresun'da valilik olarak eğitim seviyesinin daha yukarılara çıkartılması için, ellerinden gelen gayreti bundan sonra da göstereceklerini belirten Karahan, şunları kaydetti:

"Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, çağın gereklerine uygun bir biçimde eğitimlerini tamamlamaları ve geleceğe eksiksiz hazırlanabilmeleri için ilimizde devletimizin bütün imkanları seferber edilmektedir. Bu süreçte velilerimizin, çocuklarıyla daha yakından ilgilenmelerinin, okulu ve öğretmenleriyle sürekli ilişki içinde olup eğitim sürecinde bizzat yer almalarının ve okulları sahiplenmelerinin çok yararlı sonuçlar doğuracağına inanıyorum. Biz hiçbir zaman durumumuzu yeterli görmeyeceğiz ve eğitimde sürekli bir gelişim için ortak akılda buluşarak eğitim kalitemizi arttırmak için çalışacağız."

Karahan, öğrencilere insanları sevmelerini, barışı, kardeşliği önemsemelerini, hoşgörüye dayanan anlayışı ve yaklaşımı benimsemeleri tavsiyesinde de bulunarak, "Derslerinize çok çalışınız. Mutlaka bir hedefiniz olsun. Bu hedefiniz doğrultusunda da başarının yolunun çalışmaktan geçtiğini asla unutmayınız. Sizlere güveniyor, sizleri seviyoruz" ifadelerini kullandı.

Karahan, öte yandan mesajında okul idarecileri, öğretmenler ve velilere de tavsiyelerde bulundu.