SAMSUN (AA) - Havza’da İlköğretim Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı.

100. Yıl İlkokulu'nda gerçekleştirilen programa Kaymakam Alper Tanrısever, Havza Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Murat Özdemir, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Havza Milli Eğitim Müdürü Uğur Sağlam, protokol üyeleri ve öğrenci velileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende, açılış konuşması yapan Okul Müdürü Hakan Aydın, "Yeni nesiller yetiştirmek bizlere onur veriyor" dedi.

Havza Milli Eğitim Müdürü Uğur Sağlam ise konuşmasında, yeni eğitim öğretim yılın tüm meslektaşlarına ve öğrencilere hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, "Bulunduğumuz coğrafyada öğrenmek bir ihtiyaç değil zorunluluk. Genç arkadaşlarımızdan isteğimiz kendilerine sunulan eğitimi almaları ve ülkemizin geleceğini oluşturmalarıdır" dedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından hazırlanan gösteriler sunuldu, şiirler okundu. Okulun 4. sınıf öğrencileri okula yeni başlayan 1. sınıf öğrencilerine çiçek vererek  “hoş geldiniz” dedi.

Programın sonunda ise ders zilini çalması için kürsüye davet edilen Havza Kaymakamı Alper Tanrısever okulun en kıdemli öğretmeni olan Seyfettin Erbaş’a zili çaldırdı. Kaymakam Tanrısever, "Yeni eğitim öğretim yılı, ilçemize ve ülkemize hayırlar getirsin" ifadesinde bulundu.