Dama gibi, satranç gibi, go oyunu gibi. Ancak akıl ve zeka oyunu oynamaya başlamak için ne kadar erken davranırsanız o kadar iyi. Çünkü dilimizde çok güzel bir atasözü vardır, ağaç yaş iken eğilir diye. Çocuk zeka oyunu oynamaya erken yaşta başlarsa problem çözme becerisi, analitik düşünme yeteneği, hayal gücü, iletişimi her şeyi erkenden gelişir. Bizler de ilkokul öğrencilerinin oynayabileceği çok güzel 3 oyunu derledik sizler için.

Mangala Oyunu

Mangala, ülkemizde bir fenomen halini aldı desek yeridir. Tavlanın tahtını bile sarsıyor yavaş yavaş. Tavladan farkı ise şans faktörünün değil strateji faktörünün daha önemli olması. Mangalada zar ya da benzeri şans unsurları bulunmuyor. Tamamen sizin stratejinize bağlı olarak gelişiyor oyun. Kuyularınızda bulunan taşları, hazinenize biriktirmeye çalışıyorsunuz. Oyun sonunda hazinesinde en çok taş olan kişi ise oyunu kazanıyor. Mangala nasıl oynanır detaylı bilgi almak isterseniz linke tıklayabilirsiniz.

Hedef 5 Oyunu

Hedef 5 oyununun mantığı çok basit ama kazanması zor. Dikey olarak konulan oyun platformuna taşlarınızı bırakıyorsunuz. Aynı renk taşlar dikey, yatay ya da çapraz olarak yan yana geldiğinde oyunu kazanıyorsunuz. İzlemesi de oynaması da çok keyifli olan Hedef 5 nasıl oynanır merak ediyorsanız sizi yine linke alalım.

Surakarta Oyunu

Surakarta ülkemizde çok bilinmiyor diye hayıflanıyorduk ki aslında oldukça yaygınlaşmaya başlamış bile. İlk olarak Endonezya’dan çıkan ama tüm dünyaya Fransa’dan yayılan bu oyun harika bir akıl ve zeka oyunu. On ikişer taşlar oynanan surakarta oyununda amaç rakibin tüm taşlarını yemek. Bunu yaparken de dairesel hareketler çizmek zorundasınız. Bu özelliği ile de çocukların görsel algı becerilerine de katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Surakarta nasıl oynanır daha ayrıntılı öğrenmek istiyorsanız linkteli yazı sizleri bekliyor.

Çocukların oynayabileceği birçok akıl ve zeka oyunu bulunuyor elbette. Biz aralarından 3 tanesini seçtik ve sizlere tanıtmaya çalıştık.